stcrt-2010-2427-001.png Ontwerpbestemmingsplan Bodenterrein-UMCG

Burgemeester en wethouders maken bekend dat een ontwerpbestemmingsplan Bodenterrein-UMCG met bijbehorende stukken vanaf 19 februari 2010 gedurende zes weken ter inzage ligt bij:

  • het Loket Bouwen en Wonen van de dienst Ruimtelijke Ordening en Economische Zaken, Ged. Zuiderdiep 98, op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur.

  • het Gemeentelijk Informatiecentrum GIC, Kreupelstraat 1 (Prefectenhof), op maandag van 13.00 tot 16.00 uur, dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur, op donderdag bovendien van 18.00 tot 20.00 uur.

  • Exemplaren van het ontwerpbestemmingsplan zijn tegen betaling op deze twee adressen verkrijgbaar.

  • U kunt dit plan ook inzien en downloaden via bestemmingsplannen.groningen.nl.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het gebied dat globaal begrensd wordt door de Petrus Campersingel, de S.S.Rosensteinlaan, het Wouter van Doeverenplein, de Oostersingeldwarsstraat en de Oostersingel/Bloemsingel. Aan de noordzijde grenst het plan aan de achterzijde van de bedrijvenlocatie Oosterhamrikkade tegenover het Bodenterrein.

Dit bestemmingsplan beoogt het volgende:

  • tegemoetkomen aan de ruimtebehoefte van het complex UMCG/Rijksuniversiteit

  • een stedelijke rand creëren langs het Oosterhamrikkanaal

  • als ingang-noord van het UMCG een nieuw entreegebied voor auto’s en voetgangers creëren aan een nieuw plein bij de Bloemsingel.

Tussen de Vrydemalaan (de toekomstige omlegging van de Antonius Deusinglaan) en de kruising Oostersingel/W.A.Scholtenstraat is een verkeersknip voor doorgaand autoverkeer geprojecteerd.

Het ontwerpbestemmingsplan wijkt op enkele onderdelen af van het voorontwerp, dat ter inzage heeft gelegen in het kader van de inspraakprocedure van 27 augustus tot en met 23 september 2009.

Vanaf 19 februari tot en met 1 april 2010 kan iedereen naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerp naar voren brengen bij de gemeenteraad, p/a dienst RO/EZ, postbus 7081, 9701 JB Groningen. Wilt u mondeling een zienswijze naar voren brengen dan kunt u een afspraak maken met de afdeling juridische zaken van de dienst RO/EZ, tel. (050) 367 81 00.

Groningen, 18 februari 2010

Naar boven