stcrt-2010-2401-001.png MER Nieuwveense Landen en inspraak bestemmingsplan Nieuwveense Landen

Tussen Meppel en Nijeveen wordt de nieuwe woonwijk Nieuwveense Landen ontwikkeld.

MER Nieuwveense Landen

De voorgenomen ontwikkeling is m.e.r.-plichtig. Ten behoeve van de wijziging van het bestemmingsplan zijn de milieueffecten van de voorgenomen activiteiten onderzocht en beschreven in een milieueffectrapport (MER).

Op grond van artikel 7.20 lid 4 van de Wet milieubeheer kunnen zienswijzen worden ingediend.

Voorontwerpbestemmingsplan

Op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening geven burgemeester en wethouders van Meppel kennis van de voorbereiding van een bestemmingsplan voor de woonwijk Nieuwveense Landen te Meppel.

In het voorontwerpbestemmingsplan wordt het planologische beleid verwoord voor de ontwikkeling van een woonwijk met centrumvoorzieningen en een landschapspark.

Op grond van artikel 1.3.1, lid 2 Bro melden wij hier dat op dit moment gelegenheid wordt geboden uw inspraakreactie over dit voornemen naar voren te brengen. Tevens worden onafhankelijke instanties in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over dit voornemen.

Het voorontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage van 18 februari 2010 tot en met 31 maart 2010. Het plan (planverbeelding, regels en toelichting) kan ook worden ingezien op de website van de gemeente Meppel. Ga naar www.meppel.nl vervolgens in de linkerkolom ‘direct naar’ bestemmingsplannen. Vervolgens kunt u hier het bestemmingsplan ‘Nieuwveense Landen’ raadplegen. Het plan is ook te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl

Op 10 maart 2010 om 19.30 uur wordt er een inspraakbijeenkomst gehouden. Deze bijeenkomst vindt plaats in De Toekomst aan de Steenwijkerstraatweg 10 te Meppel.

Gedurende de inspraakperiode kunt u reageren op het MER en het voorontwerpbestemmingsplan. Inspraakreacties kunt u schriftelijk indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een mondelinge inspraakreactie. Hiervoor kunt u contact opnemen met het loket Bouwen & Wonen via het telefoonnummer 0522-850 590.

Naar boven