stcrt-2010-2373-001.png Vastgesteld Bestemmingsplan ‘Rondweg Oudenbosch’

Op donderdagavond 4 februari jl. heeft de gemeenteraad van Halderberge het bestemmingsplan ‘Rondweg Oudenbosch’ gewijzigd vastgesteld.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn de volgende wijzigingen in het ontwerpbestemmingsplan aangebracht:

  • het object Nieuweweg 4a is niet bestemd als burgerwoning maar de agrarische bestemming is gehandhaafd.

  • de eco-passage onder de rondweg wordt anders vorm gegeven, evenals de landschappelijke inpassing rondom de tunnelbak, waardoor de overlast voor agrariërs wordt verkleind.

  • De voorgestelde woonbestemming van het object Jan Teunisstraat 14 is komen te vervallen; er wordt teruggevallen op het vigerende bestemmingsplan.

  • De aanduiding van de leiding nabij de Bosschendijk is op de plankaart aangepast.

  • In het bestemmingsplan is ten behoeve van de burgerwoningen het raadsbesluit d.d.  10 december 2009 inzake de inhoudsmaat van 750 m3 voor burgerwoningen meegenomen.

  • Ten behoeve van de nieuwe aansluiting van de Kapelstraat op de rotonde Bosschendijk is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen ten behoeve van verplaatsing van de woning met opstallen aan de Bosschendijk 126.

  • De obstakelvrije zone nabij de woning aan de Bosschendijk is terug gebracht naar 4.5 m.

  • In de planregels is op verzoek van de leidingbeheerder bepaald dat bij alle werkzaamheden binnen deze bestemming waarbij grondroering plaatsvindt een aanlegvergunning nodig is.

  • In de toelichting van het bestemmingsplan is de natuurtoets m.b.t. vleermuizen aangepast.

  • Aansluitend aan het sportpark Albano is middels een amendement een wijzigingsbevoegdheid opgenomen om de huidige Agrarische bestemming te kunnen wijzigen in Sport teneinde een tweede hockeyveld te kunnen realiseren.

Terinzagelegging en indienen beroepsschrift

Het vastgestelde bestemmingsplan en het raadsbesluit en de verdere bijlagen liggen met ingang van 18 februari 2010 gedurende 6 weken voor eenieder ter inzage bij de balies 1 en 2 van het serviceloket REZ in het gemeentehuis, Parklaan 15 te Oudenbosch. Een afschrift van de stukken kan tegen vergoeding verkregen worden. De genoemde stukken zijn ook te raadplegen via de internetsite van de gemeente Halderberge: http://www.halderberge.nl

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend of door een belanghebbende aan wie niet kan worden verweten dat hij/zij niet tijdig een zienswijze heeft ingediend. Tegen de wijzigingen die bij de vaststelling door de gemeenteraad zijn aangebracht, kan een belanghebbende beroep instellen.

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het bestreden besluit niet. Belanghebbenden kunnen, indien onverwijlde spoed dat vereist, een verzoek om voorlopige voorziening (waaronder schorsing) indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder in verband met het bestemmingsplan ‘Rondweg Oudenbosch’

Burgemeester en wethouders van Halderberge hebben op 2 februari 2010 besloten om overeenkomstig het bepaalde in artikel 110a en verder van de Wet Geluidhinder hogere waarden in het kader van de Wet geluidhinder te verlenen. De hogere grenswaarden hebben betrekking op de toekomstige geluidsbelasting van 10 bestaande woningen, die gelegen zijn langs het traject van de Rondweg Oudenbosch, waarbij het aantal dB boven de grenswaarde varieert van + 1 tot (in 1 geval) + 7.

Terinzagelegging en indienen beroepsschrift

Het besluit vaststelling hogere waarden ligt met ingang van 18 februari 2010 gedurende 6 weken voor eenieder ter inzage bij de balies 1 en 2 van het serviceloket REZ in het gemeentehuis, Parklaan 15 te Oudenbosch. Een afschrift van de stukken kan tegen vergoeding verkregen worden. De genoemde stukken zijn ook te raadplegen via de internetsite van de gemeente Halderberge: http://www.halderberge.nl

Gedurende de termijn van ter inzagelegging kan tegen het besluit tot vaststelling hogere waarden beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de college van burgemeester en wethouders heeft ingediend of door een belanghebbende aan wie niet kan worden verweten dat hij/zij niet tijdig een zienswijze heeft ingediend.

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het bestreden besluit niet. Belanghebbenden kunnen, indien onverwijlde spoed dat vereist, een verzoek om voorlopige voorziening (waaronder schorsing) indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven