stcrt-2010-2351-001.png Bestemmingsplan ‘Waterfront-Noord II’

Het bestemmingsplan ‘Waterfront-Noord II’ heeft betrekking op de uitbreiding van bedrijventerrein Lorentzhaven en de aanleg van het Overloopterrein (parkeerterrein voor Dolfinariumbezoekers). Dit bestemmingsplan omvat het gedeelte van het oorspronkelijke bestemmingsplan Waterfront-Noord waaraan de Raad van State in november 2008 goedkeuring heeft onthouden.

Het bestemmingsplan Waterfront Noord II voorziet in de aanleg van een grootschalige parkeervoorziening in de hoek van de N302 met de oever van de waterzuiveringsinstallatie en een uitbreiding aan de Veluwemeerzijde van het bedrijventerrein Lorentz. Het bestemmingsplan is m.e.r.-plichtig omdat de Natuurbeschermingswet 1998 voorschrijft dat een zogenaamde ‘passende beoordeling’ moet worden opgesteld. Het MER Waterfront, waar de passende beoordeling deel van uitmaakt, is bedoeld ter ondersteuning van de besluitvorming over het bestemmingsplan en ligt tegelijkertijd ter inzage.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Waterfront-Noord II’ ligt met ingang van 18 februari 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage in de stadswinkel van het stadhuis. Tijdens de inzage termijn kan eenieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk zijn/haar zienswijze kenbaar maken bij de gemeenteraad. Desgewenst kan worden volstaan met een mondelinge zienswijze. Nadere informatie: de heer Ferwerda, tel. (0341) 41 11 53.

Het plan kunt u ook raadplegen via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl. De bronbestanden kunt u vinden via: http://ruimtelijkeplannen.harderwijk.nl/plans.

Naar boven