stcrt-2010-2318-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Telefoonweg/Waterloweg te Ede’

Van 18 februari t/m 31 maart 2010 ligt het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Telefoonweg/Waterloweg te Ede’ met de daarbij behorende stukken ter inzage bij het Informatiecentrum Bouwen, Wonen en Milieu, stadskantoor De Doelen, Raadhuisplein 2 (ingang Achterdoelen) in Ede.

Het plan zet in op de herontwikkeling van het zgn. Middendorpterrein (het voormalige garagebedrijf). Zowel aan de Telefoonweg als aan de Waterloweg voorziet het plan in een appartementengebouw (totaal 68 woningen), aan de Topaasstraat worden zes zogenaamde rug-aan-rugwoningen gerealiseerd. Een ondergrondse parkeergarage, alsmede de realisering van commerciële ruimten aan de zijde van de Telefoonweg, maakt tevens deel uit van het plan.

Opgemerkt wordt, dat het plan in hoofdlijnen gelijk is aan hetgeen begin 2009 leidde tot bouwvergunningverlening op basis van een vrijstelling ex artikel 19 lid 2 WRO. Omdat de interne bebouwingsstructuur van met name het bouwblok aan de Telefoonweg wijzigt (met gelijk bouwvolume) is de verleende bouwvergunning niet meer bruikbaar en dient thans een bestemmingsplanherziening als ruimtelijke basis daarvoor. Vanwege de ruimtelijke samenhang wordt het totale bouwplan in deze bestemmingsplanherziening opgenomen.

Het plan en de daarbij behorende stukken zijn ook in te zien via:

http://www.ede.nl/bestuur/nieuws/openbare-bekendmakingen/bestemmingsplannen/

Op deze website vindt u een link naar het ontwerpbestemmingsplan op de landelijke voorziening Ruimtelijkeplannen.nl.

De landelijke voorziening kunt u ook rechtstreeks benaderen via:

www.ruimtelijkeplannen.nl

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar via:

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roi/index/showManifest?organizationId=ede&striVersion=STRI2008

Het raadplegen van de digitale bestanden gebeurt onder voorbehoud van technische storingen.

Tijdens de hiervoor genoemde periode kunt u:

  • een schriftelijke zienswijze over het ontwerpplan zenden aan de gemeenteraad, Postbus 9024, 6710 HM Ede of per fax (0318) 680 180;

  • een mondelinge zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de heer Th. Driever, tel. (0318) 680 688 van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

Ede, 17 februari 2010

Naar boven