stcrt-2010-2304-001.png Vaststelling bestemmingsplan Bedrijventerrein Beinum

Burgemeester en wethouders van Doesburg maken ter voldoening aan artikel 26 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend, dat de gemeenteraad op 28 januari 2010 het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Beinum’ heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Beinum’ voorziet in een herziening van het bestemmingsplan voor de gronden welke globaal zijn gelegen ten zuiden van het Broekhuizerwater, ten westen en noorden van de provinciale weg N338 en ten oosten van de woonwijk Beinum. Het bestemmingsplan heeft een consoliderend karakter, waarbij het bedrijfsmatige karakter van het bedrijventerrein Beinum centraal staat.

Bij de vaststelling is op enkele punten afgeweken van het ontwerpbestemmingsplan. De aangebrachte wijzigingen, mede naar aanleiding van de zienswijzen, hebben betrekking op de volgende onderdelen:

  • Ten aanzien van bedrijfswoningen die zijn voorzien van de aanduiding ‘overgangsrecht burgerbewoning’ wordt onderscheid gemaakt in twee typen overgangsrecht, namelijk primair persoonsgebonden overgangsrecht voor de gebruiker van het pand (type 1) en bij uitzondering, indien in de huidige situatie reeds sprake is van verhuur, persoonsgebonden overgangsrecht voor de eigenaar van het pand (type 2).

  • De bedrijfswoning op het perceel Leigraafseweg 31 wordt voorzien van de aanduiding ‘overgangsrecht burgerbewoning’, waarbij sprake is van persoonsgebonden overgangsrecht voor de gebruiker van het pand (type 1).

  • De aanduiding ‘overgangsrecht burgerbewoning’ wordt van de bedrijfswoningen op de percelen Leigraafseweg 1 en Broekhuizerweg 8 verwijderd.

  • De aanduiding ‘gasdrukregelaarbedrijf’ wordt ter plaatse van het perceel Leigraafseweg 4 verwijderd.

  • In de toelichting worden de algemene uitgangspunten en afwegingen om te komen tot de regeling voor persoonsgebonden overgangsrecht ontleend aan de inspreeknotitie opgenomen.

  • De bestemming Wonen – Woonwagenterrein is vervangen door bestemming Bedrijventerrein, waarbij de woonwagens als bedrijfswoningen zijn aangeduid.

Naast bovengenoemde wijzigingen zijn enkele ambtshalve wijzigingen aangebracht. De exacte wijzigingen kunnen worden ingezien op het vastgestelde, ter inzage liggende, plan.

Het raadsbesluit en het bestemmingsplan liggen met ingang van donderdag 18 februari 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage op het Publieksbureau, Ph. Gastelaarsstraat 2 te Doesburg. Het publieksbureau is maandag t/m donderdag van 08.00 tot 15.30 uur en vrijdag van 08.00 tot 12.00 uur geopend. Ook is het publieksbureau op maandagavond geopend van 18.00 tot 19.30 uur, desgevraagd kan op deze avond het plan vanaf 18.00 uur gedurende drie aaneengesloten uren worden ingezien.

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kunnen bij Gedeputeerde Staten van Gelderland, Postbus 9090, 6800 GX Arnhem schriftelijke bedenkingen worden ingebracht door:

  • a. degenen, die tijdig hun zienswijzen bij de raad kenbaar hebben gemaakt;

  • b. belanghebbenden, die aantonen dat ze redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om bij de raad hun zienswijzen kenbaar te maken;

eenieder tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.

Doesburg, 17 februari 2010

C.J.G. Luesink,

burgemeester.

J.E. Diepeveen,

secretaris.

Naar boven