stcrt-2010-2277-001.png Ontwerpbestemmingsplan Scholeneiland Bunnik

Burgemeester en wethouders van Bunnik maken bekend dat met ingang van 18 februari 2010 gedurende zes weken (tot en met 31 maart 2010) in het gemeentehuis, Singelpark 1 te Odijk, het ontwerpbestemmingsplan Scholeneiland Bunnik voor iedereen ter inzage ligt.

Het ontwerpbestemmingsplan Scholeneiland Bunnik heeft betrekking op de locatie van de Camminghaschool, de Aquamarijn, en de sporthal in Bunnik. Het plangebied is gelegen tussen de straten Camminghalaan, Pastoor Heggelaan, Laan van Broekhuijzen en de Boslaan. Het gebouw waar nu de bibliotheek in gevestigd is, ligt buiten het plangebied.

Het bestemmingsplan vormt het planologisch-juridisch kader voor de nieuwe Multifunctionele Accomodatie, de 24 zorgeenheden voor ouderen, de 16 startersappartementen en de 4 patiowoningen. De huidige gebouwen in het plangebied worden gesloopt op de sporthal de Rijnzaal na. De Rijnzaal wordt opgenomen in de nieuwe MFA. Alle functies in de huidige gebouwen worden gehuisvest in de nieuwe MFA. De Anne Frankschool en de bibliotheek verhuizen ook naar de MFA. In de Multifunctionele Accommodatie zijn dan opgenomen: drie basisscholen, de peuterspeelzaal, kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang, bibliotheek, de muziekschool, de speel-o-theek en de Rijnzaal.

De gemeente heeft samen met de toekomstige gebruikers van de MFA een voorlopig ontwerp vastgesteld voor deze MFA. Dit voorlopig ontwerp is opgesteld door DMV Architecten. In het bestemmingsplan Scholeneiland Bunnik is dit voorlopig ontwerp als uitgangspunt genomen.

Gedurende de termijn dat het bestemmingsplan ter inzage ligt (18 februari 2010 tot en met 31 maart 2010) kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad, Postbus 5, 3980 CA Bunnik. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met mevrouw Houtsma van de afdeling Strategie en Beleid T (030) 6595927.

De plannen zijn ook elektronisch raadpleegbaar en beschikbaar via de website van de gemeente Bunnik. Ga naar www.bunnik.nl, onder ‘projecten’, en dan doorklikken naar ‘Dorpshart Bunnik’ of http://www.bunnik.nl/Projecten/Dorpshart_Bunnik

Inloopavond ontwerpbestemmingsplan Scholeneiland Bunnik en het voorlopig ontwerp voor de MFA op donderdag 4 maart 2010

De gemeente organiseert op donderdag 4 maart 2010 een inloopavond over het ontwerpbestemmingsplan Scholeneiland Bunnik in Locatie 78 (Burgemeester van der Weijerstraat 78 in Bunnik). Op deze avond kunt u zich tussen 20.00 en 21.30 uur laten informeren over het bestemmingsplan en het voorlopig ontwerp voor de MFA.

U kunt op deze inloopavond een schriftelijke zienswijze indienen.

Naar boven