stcrt-2010-2276-001.png Ontwerpbestemmingsplan Bentinckspark 2009

B&W van Hoogeveen hebben voor de wijk Bentinckspark een bestemmingsplan voorbereid. Het betreft een herziening van de nu geldende bestemmingsplannen. Het plangebied van dit bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied dat in het noorden globaal begrensd wordt door de Industriehaven, in het oosten door de Galileïlaan, in het zuiden door de Mr. Cramerweg en in het westen door de Kanaalweg. Ten opzichte van de nu geldende plannen zijn in het plan een aantal ontwikkelingen opgenomen. De ontwikkelingen hebben betrekking op de gronden van het huidige sportpark.

Daarnaast is voor dit gebied een beeldkwaliteitplan voorbereid. In het beeldkwaliteitplan wordt een toekomstig beeld van het sportstadspark gepresenteerd. Voor diverse onderdelen, zoals entrees, bruggen, architectuur, beplanting, water, verharding etc. worden criteria voor beeldkwaliteit gegeven. Dit beeldkwaliteitplan kan worden gebruikt als toetsingskader bij de te realiseren ontwikkelingen binnen het Bentinckspark.

Het ontwerpbeeldkwaliteitplan, ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen van 18 februari 2010 tot en met 31 maart 2010 ter inzage in het Compagnieshuis bij de Gemeentewinkel, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. U kunt het bestemmingsplan ook raadplegen op www.bestemmingsplannenhoogeveen.nl. Het beeldkwaliteitplan kunt u raadplegen op www.bentinckspark.nl

Ten opzichte van het voorontwerp zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd. Alle wijzigingen staan opgesomd in het collegebesluit en de Staat van wijzigingen. Tijdens de inzagetermijn kan eenieder naar keuze mondeling, schriftelijk of langs elektronische weg een zienswijze omtrent dit ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad indienen. Het adres is postbus 20000, 7900 PA Hoogeveen of via info@bentinckspark.nl. Indien u een mondelinge zienswijze kenbaar wilt maken kunt u contact opnemen met Rogier Molenaar van de afdeling Ruimte via telefoonnummer 14-0528.

Naar boven