stcrt-2010-2266-001.png Voorbereidingsbesluiten Stad&Milieugebied, A4-zone en Deltaweg-Oost, Maaoeverzone buitendijks

Het college van burgemeester en wethouders maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de raad in zijn vergadering van 28 januari 2010 heeft besloten te verklaren dat een herziening wordt voorbereid van de navolgende bestemmingsplannen:

  • 1. Stad&Milieugebied, A4-zone en Deltaweg-Oost. Dit voorbereidingsbesluit omvat een aantal deelgebieden zoals Stad&Milieugebied waaronder KW-haven noordwest en KW-haven zuidwest en Nieuwe Maas. De A4-zone bestaat uit de Vulcaanhaven-Oost en -West, KW-haven oostzijde. Deltaweg-Oost lloopt tot aan de Heliniumweg waarbinnen het terrein van lever/Faberge/Unilever Research is gelegen.

  • 2. Maaoeverzone buitendijks. Dit voorbereidingsbesluit omvat het gebied lopend vanaf de Heliniumweg tot en met RWZI Groote Lucht grenzend aan het Oeverbos.

Deze voorbereidingsbesluiten beogen ongewenste ontwikkelingen in dit gebied te voorkomen. Dit houdt in dat bouwaanvragen voor deze gebieden moeten worden aangehouden. Alleen als een bouwaanvraag niet in strijd is met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan kunnen burgemeester en wethouders toch een bouwvergunning verlenen op grond van artikel 50, lid 3 van de Woningwet.

Deze voorbereidingsbesluiten, met bijbehorende situatietekeningen, liggen vanaf 18 februari 2010 voor eenieder ter inzage bij het Stadskantoor, Industrieweg 9 te Vlaardingen, Het Stadskantoor is geopend van maandag t/m vrijdag van 08.30−17.00 uur.

Het besluit treedt op 18 februari 2010 inwerking en heeft een werkingsduur van 1 jaar.

Wettelijk is bepaald dat tegen een voorbereidingsbesluit geen bezwaar en beroep kan worden ingesteld.

17 februari 2010

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen.

Naar boven