stcrt-2010-2244-001.png Vestiging voorkeursrecht ex art. 6 Wet voorkeursrecht gemeenten ten westen van de dorpskern Hoonhorst

Burgemeester en wethouders van de gemeente Dalfsen maken op grond van artikel 7, lid 1, van de Wet voorkeursrecht gemeenten bekend dat het college van burgemeester en wethouders op 16 februari 2010, op grond van het bepaalde in artikel 6 van de Wet voorkeursrecht gemeenten, heeft besloten gronden aan te wijzen, waarop de artikelen 10–24, 26 en 27 van de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing zijn. De gronden liggen ten westen van de kern Hoonhorst, tussen de Koele, Marsweg, Marspad en de Koelmanstraat.

Op grond van art. 6 van de Wet voorkeursrecht gemeenten is met het besluit van 16 februari 2010 het voorkeursrecht gevestigd voor een periode van drie maanden. Het voorkeursrecht is gevestigd ten behoeve van de uitbreiding van de dorpskern Hoonhorst.

Terinzageligging

Het besluit van het college van burgemeester en wethouders ligt vanaf 23 februari 2010 met de bijbehorende kadastrale kaart en overige stukken in het gemeentehuis ter inzage. Het besluit omvat een kadastrale tekening met daarop aangegeven de onroerende zaken waarop het voorkeursrecht wordt gevestigd en geeft een overzicht van de ligging van het gebied waarop het voorkeursrecht wordt gevestigd, een lijst van kadastrale nummers van de aangewezen onroerende zaken met vermelding van grootte en eigenaren. Het gemeentehuis is gevestigd te Dalfsen aan de Raadhuisstraat 1 en is van dinsdag tot en met vrijdag doorlopend geopend van 8.30 tot 15.00 uur. Daarnaast is het gemeentehuis op maandag doorlopend geopend van 8.30 tot 19.00 uur.

Inwerkingtreding

Het besluit treedt in werking een dag na publicatie in de Staatscourant. De eigenaren en beperkt zakelijk gerechtigden met betrekking tot de aangewezen percelen worden afzonderlijk bericht.

Bezwaar en beroep

Belanghebbenden kunnen gedurende een termijn van zes weken, ingaande 23 februari 2010 een bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad (postadres: Postbus 35, 7720 AA Dalfsen).

Het bezwaar moet worden ondertekend en ten minste bevatten:

  • a. de naam en het adres van de indiener;

  • b. dagtekening;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar gericht is;

  • d. de gronden van bezwaar.

Degene die een bezwaarschrift bij de gemeenteraad heeft ingediend kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank te Zwolle. Een dergelijk verzoek kan worden gericht aan: Rechtbank Zwolle, aan de Hanzelaan 351–361 (8017 JM) te Zwolle.

16 februari 2010

Burgemeester en wethouders van de gemeente Dalfsen.

Naar boven