stcrt-2010-2228-001.png Goedkeuringsbesluit bestemmingsplan Vleuten

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 28 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (oud) bekend dat met ingang van 18 februari 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage liggen het besluit van gedeputeerde staten van Utrecht d.d. 2 februari 2010, omtrent de goedkeuring van het bestemmingsplan Vleuten en het op 11 juni 2009 door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan. Gedeputeerde staten hebben het plan goedgekeurd met uitzondering van het bouwvlak met de bestemming ‘Wonen’ in de noordwesthoek van het Spes Nostraterrein, weergegeven op plankaart 3.

Het plangebied bestaat uit het historische centrumgebied met uitbreidingswijken. De begrenzing wordt gevormd door de spoorlijn tussen Utrecht en Woerden, de Ridderhoflaan, het Odenveltpark, de Dorpsstraat, de bebouwing langs de Houtwerf, de Loswal, de Multatulistraat en de Schoolstraat, de Smalle Themaat en de weg De Tol.

Het doel van het bestemmingsplan is om diverse verouderde regelingen te vervangen door één actueel juridisch en planologisch kader.

Het besluit van gedeputeerde staten en het bestemmingsplan liggen ter inzage bij:

  • Informatiecentrum gemeente Utrecht

    Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht;

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00−17.00 uur, donderdag tot 21.00 uur en zaterdag van 10.00−13.00 uur.

  • Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van Stadsontwikkeling

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00−17.00 uur;

    Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht.

  • Wijkservicecentrum Vleuten-De Meern

    Dorpsplein 1 te Vleuten;

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00−17.00 uur en donderdag tot 21.00 uur.

Voorts zijn het bestemmingsplan en goedkeuringsbesluit in te zien op internet via www.utrecht.nl.

Voor zover het besluit van gedeputeerde staten van Utrecht strekt tot goedkeuring, kan daartegen gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging beroep worden ingesteld door:

  • eenieder die zich tijdig met bedenkingen tot gedeputeerde staten heeft gewend;

  • een belanghebbende die aantoont redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om, overeenkomstig artikel 27, eerste of tweede lid, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, bedenkingen in te dienen bij gedeputeerde staten van de provincie Utrecht.

Voor zover het besluit van gedeputeerde staten strekt tot onthouding van goedkeuring kan beroep worden ingesteld door eenieder.

Het beroep kan worden ingesteld bij:

De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Naar boven