stcrt-2010-2227-001.png Bestemmingsplan ‘Waterfront-Zuid Boulevard-West’

Het bestemmingsplan Waterfront-Zuid, Boulevard-West heeft betrekking op het westelijke deel van de Boulevard en het toekomstige Strandeiland (het gebied tussen hotel Monopole en de Vischpoort). Het plangebied wordt aan de zuidoostzijde begrensd door de historische stadsmuur. Het bestemmingsplan voorziet in de herinrichting van het gebied, waarbij het karakter verandert van overwegend verkeer en parkeren naar dagrecreatie. Tussen het Strandeiland en de Boulevard wordt een havenkom aangelegd. Ten behoeve van het totale project Waterfront is het MER Waterfront opgesteld. Dit MER, inclusief ‘passende beoordeling’ in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998, is bedoeld ter ondersteuning van de besluitvorming over het bestemmingsplan en ligt tegelijkertijd met dit bestemmingsplan ter inzage.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Waterfront-Zuid Boulevard-West’ ligt met ingang van 18 februari 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage in de stadswinkel van het stadhuis. Tijdens de inzage termijn kan eenieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk zijn/haar zienswijze kenbaar maken bij de gemeenteraad. Desgewenst kan worden volstaan met een mondelinge zienswijze. Nadere informatie: de heer Ferwerda, tel. (0341) 411 153.

Het plan kunt u ook raadplegen via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl. De bronbestanden kunt u vinden via: http://ruimtelijkeplannen.harderwijk.nl/plans.

Naar boven