stcrt-2010-2202-001.png Milieueffectrapport Waterfront Harderwijk

Voor de onderbouwing van het project Waterfront Harderwijk is op 23 april 2009 een m.e.r.-procedure gestart. Het project omvat onder meer de transformatie van het bedrijventerrein Haven en de herinrichting van het boulevardgebied tot een aantrekkelijk woon- en verblijfsgebied, de aanleg van parkeervoorzieningen ten noorden van de N302, het realiseren van het bedrijventerrein ‘Uitbreiding Lorentzhaven’ en het aanwijzen van een tweetal rustgebieden in de Veluwerandmeren. Ook beoogt het project de bereikbaarheid van het gebied te verbeteren en is natuurontwikkeling onderdeel van het project. Het doel van de m.e.r.-procedure is om − naast alle andere belangen − het milieubelang een volwaardige rol te geven bij de besluitvorming. In dit geval is het MER opgesteld voor de onderbouwing de ontwerpbestemmingsplannen Waterfront-Noord II en Waterfront-Zuid, Boulevard-West

Het Milieueffectrapport ligt, met ingang van 18 februari 2010 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in de Stadswinkel in het stadhuis, gelijktijdig met de ontwerpbestemmingsplannen Waterfront-Noord II en Waterfront-Zuid, Boulevard-West. Ook is het Milieueffectrapport in te zien via de website www.harderwijk.nl.

Gedurende de inzagetermijn kan iedereen zijn inspraakreactie op het Milieueffectrapport, naar keuze schriftelijk of mondeling, kenbaar maken aan de gemeenteraad. De inspraakreacties kunnen alleen betrekking hebben op het (mede gelet op de eerder vastgestelde richtlijnen inzake de inhoud van het Milieueffectrapport) niet voldoen van het Milieueffectrapport aan de bij of krachtens de artikelen 7.10 en 7.11 van de Wet milieubeheer gestelde eisen/regels, dan wel op onjuistheden die het Milieueffectrapport zou bevatten. Meer informatie: de heer R. van Drunen, tel. (0341) 411 237.

Naar boven