stcrt-2010-2201-001.png Vaststelling bestemmingsplan ‘Franeker − IJsbaanweg 4 (MFA)

Burgemeester en wethouders van Franekeradeel maken bekend, dat de gemeenteraad in de vergadering van 4 februari 2010 heeft besloten het ontwerpbestemmingsplan ‘Franeker − IJsbaanweg 4 (MFA)’ – ongewijzigd − vast te stellen.

Voornoemd ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het gebied waar de basisschool ‘De Opslach’ is gevestigd, aan de IJsbaanweg 4 in het noordwestelijk deel van Franeker. Op deze locatie zal de huidige basisschool ‘De Opslach’ vervangen worden door een nieuw cluster van onderwijsaccommodaties voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Tevens komt er een accommodatie voor kinderopvang in het gebouw. Het nieuwe complex aan de Burgemeester J Dijkstraweg wordt een multifunctionele onderwijs- en jeugdopvang-accommodatie (MFA).

De nieuwe MFA wordt ontsloten vanaf de rondweg, de Burgemeester J Dijkstraweg.

Aan de oostzijde grenst het plangebied aan De Bolder, waarmee de nieuwe MFA de entree deelt. De zuidkant van het plangebied geeft toegang tot de sportvelden en de sporthal De Trije. Tevens grenst het plan aan de zuidkant deels aan de Sexbierumervaart met een woongebied aan de overzijde van de vaart.

Het bestemmingsplan ligt met de bijbehorende stukken met ingang van 18 februari 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage tijdens de openingstijden van het Gemeentehuis bij de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Tevens is het bestemmingsplan met bijlagen digitaal beschikbaar op de website www.franekeradeel.nl.

Gedurende de termijn van terinzageligging kan tegen het besluit van de raad schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’S-GRAVENHAGE, door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingebracht bij de gemeenteraad;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest.

Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Het besluit tot vaststelling treedt, ingevolge artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening, in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Franeker, 17 februari 2010

Burgemeester en wethouders voornoemd,

F. Veenstra,

burgemeester.

H.J.J. de Jong,

secretaris.

Naar boven