stcrt-2010-2194-001.png Ontheffingsverzoek hogere grenswaarden Wet geluidhinder bestemmingsplan Landelijk Gebied

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken bekend dat zij voornemens zijn hogere grenswaarden voor het wegverkeerslawaai vast te stellen voor het bestemmingsplan Landelijk Gebied.

Het verzoek hogere grenswaarden volgt uit het ontwerpbestemmingsplan Landelijk Gebied en heeft betrekking op het overschrijden van de grenswaarden als gevolg van wegverkeerslawaai van de Bovenkerkerweg, de N201 en de Amsteldijk Zuid. In het bestemmingsplan wordt de mogelijkheid geschapen voor het oprichten van 2 woningen op het perceel Bovenkerkerweg 125/127, het oprichten van 1 woning op het perceel Bovenkerkerweg 126, een dubbel woonhuis op het perceel Amsteldijk Zuid 87 en het omzetten van een bedrijfswoning naar burgerwoning op het perceel Amsteldijk Zuid 204c, binnen de geluidzone van bovengenoemde wegen. Het verzoek hogere grenswaarden heeft betrekking op het overschrijden van de voorkeursgrenswaarde van 53 en 58 dB. Ingevolge artikel 83 van de Wet Geluidhinder is het mogelijk om voor deze geluidsbelastingen ontheffing te verlenen.

Met ingang van 18 februari 2010 zal het ontwerpbesluit tot hogere grenswaarden en bijbehorende stukken gedurende zes weken ter inzage liggen bij de balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1; aanmelden via centrale balie.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 4, 1180 BA Amstelveen, schriftelijk zijn of haar zienswijze op het ontheffingsverzoek kenbaar maken.

De zienswijze kan naar keuze mondeling naar voren worden gebracht. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u via het centrale nummer 020 540 4911 een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar.

Amstelveen, 17 februari 2010

Naar boven