stcrt-2010-2191-001.png Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpexploitatieplan ‘PCT-terrein’ (incl. aanvullende notitie MER)

Burgemeester en wethouders van Rijnwoude maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘PCT-terrein’ en het daartoe behorende ontwerpexploitatieplan ‘PCT-terrein’ (incl. aanvullende notitie MER) ingevolge artikel 3:8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht met ingang van 18 februari tot en met 31 maart 2010 (gedurende zes weken) voor eenieder ter inzage liggen.

Zakelijke inhoud

Het PCT-terrein is een bedrijventerrein bedoeld voor de teelt van boomkwekerijproducten in potten en containers. In de eindfase heeft het terrein een oppervlakte van ca. 170 ha. Het terrein wordt ontwikkeld in vier fasen. In fase 1 (bestaand) en fase 2 (aanstonds te ontwikkelen) is – naast de teelt in potten en containers – in beperkte mate vestiging mogelijk van agro-business - en agro-logistiek gelieerde bedrijvigheid. Fase 3 en 4 zijn in het bestemmingsplan aangeduid als nader uit te werken sierteeltgebied.

Het plangebied wordt aan de oostzijde begrensd door het ITC-terrein en aan de westzijde door de Middelweg. De noordelijke en zuidelijke grens van het plangebied wordt gevormd door de Voorweg, respectievelijk de Hoogeveenseweg (N 455) in Hazerswoude-Dorp.

In verband met mogelijkheden tot kostenverhaal is er gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan een ontwerpexploitatieplan opgesteld (art. 6.12 ev. Wro).

Tenslotte is het bestemmingsplan PCT-terrein een m.e.r-plichtige activiteit. Derhalve is voor het bestemmingsplan een MER opgesteld (2000), laatstelijk voorzien van een aanvullende notitie MER (2009).

Digitaal inzien

Het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpexploitatieplan en de aanvullende notitie MER (2009) kunt u via internet (www. Rijnwoude.nl via ondernemen → bestemmingsplannen) raadplegen in pdf-bestanden.

Het ontwerpbestemmingsplan is te raadplegen via www. ruimtelijke plannen.nl via het zoekvak ID onder vermelding van NL.IMRO.1672.BPHD20100001.

Analoog inzien

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpexploitatieplan, tezamen met de MER en overige relevante stukken, liggen tevens in het gemeentehuis van Rijnwoude, Frederik van Eedenplein 4 te Hazerswoude-Rijndijk ter inzage, bij de publieksbalie van maandag t/m vrijdag van 08.30–12.30 uur en ook op woensdag van 13.30–16.00 uur en op donderdagavond van 17.00–20.00 uur.

Informatiebijeenkomst 1 maart 2010

Om kennis te kunnen nemen van het ontwerpbestemmingsplan, -exploitatieplan en/of de (aanvullende notitie) MER wordt er op maandag 1 maart 2010 een inloopbijeenkomst gehouden.

De inloopbijeenkomst vindt plaats in de hal van het gemeentehuis, Frederik van Eedenplein 4 te Hazerswoude-Rijndijk tussen 16.30–19.30 uur.

Reageren

Ontwerpbestemmingsplan

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. De schriftelijke zienswijze dient te worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Rijnwoude. Postbus 115, 2394 ZG Hazerswoude-Rijndijk, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan PCT-terrein’.

Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht na afspraak met de heer A.J.W. Bazen van de afdeling Ruimtelijke- en Maatschappelijke Ontwikkeling (tel. 071-3428158 of per e-mail a.bazen@rijnwoude.nl). Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag opgemaakt.

Ontwerpexploitatieplan

Eveneens gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden een zienswijze indienen naar aanleiding van het ontwerpexploitatieplan. De schriftelijke zienswijze dient eveneens aan de gemeenteraad te worden gericht, door verzending naar eerder vermeld postadres.

Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht na afspraak met de heer A.J.W. Bazen van de afdeling Ruimtelijke- en Maatschappelijke Ontwikkeling (tel. 071-3428158 of per e-mail a.bazen@rijnwoude.nl). Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag opgemaakt.

Hazerswoude-Rijndijk, 17 februari 2010

Burgemeester en wethouders voornoemd,

de loco-secretaris,

A. Latenstein van Voorst-Woldringh.

De burgemeester,

F. Ebben.

Naar boven