stcrt-2010-2171-001.png Bestemmingsplan Buitengebied (voormalige gemeente) Nieuwleusen, partiële herziening Nieuwendijk en Hogere grenswaarde geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Dalfsen maken bekend, dat de gemeenteraad van Dalfsen op 25 januari 2010 het bestemmingsplan ‘Buitengebied (voormalige gemeente) Nieuwleusen, partiële herziening Nieuwendijk’ heeft vastgesteld.

Bestemmingsplan

In verband met de uitbreiding van Nieuwleusen (Westerbouwlanden-Noord) moet een pluimveebedrijf verplaatst worden. Hiervoor is een nieuwe locatie gevonden aan de Nieuwendijk. Voor de (her)vestiging van het pluimveebedrijf aan de Nieuwendijk is een herziening van het geldende bestemmingsplan ‘Buitengebied (voormalige gemeente) Nieuwleusen’ noodzakelijk.

Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijzen ingediend. Deze zienswijzen hebben aanleiding gegeven om de toelichting van het bestemmingsplan te wijzigen en aan te vullen ten opzichte van het ontwerp zoals dat ter inzage heeft gelegen.

Hogere grenswaarde geluidhinder

Bij het te vestigen pluimveebedrijf aan de Nieuwendijk zal een bedrijfswoning worden opgericht.

Omdat de geluidsbelasting op deze woning boven de voorkeursgrenswaarde van het spoorweglawaai ligt zijn er hogere grenswaarden nodig als bedoeld in de Wet geluidhinder. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 15 december 2009 de hogere grenswaarde vastgesteld. Er zijn geen zienswijzen ingediend tegen de ontwerpbeschikking hogere grenswaarde geluidhinder. In de vastgestelde beschikking zijn er geen wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp.

Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijzen ingediend. Deze zienswijzen hebben aanleiding gegeven om de toelichting van het bestemmingsplan te wijzigen en aan te vullen ten opzichte van het ontwerp zoals dat ter inzage heeft gelegen.

Het vastgestelde bestemmingsplan en de beschikking hogere grenswaarde geluidhinder liggen van 17 februari 2010 tot en met 30 maart 2010 voor eenieder ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis in Dalfsen en het servicepunt in Nieuwleusen. U kunt het vastgestelde bestemmingsplan en de beschikking hogere grenswaarde geluidhinder ook inzien via de gemeentelijke website www.dalfsen.nl.

Binnen bovengenoemde termijn kan tegen de besluiten beroep in worden gesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit is mogelijk voor belanghebbenden die tijdig hun zienswijze hebben ingediend en belanghebbenden die hiertoe redelijkerwijs niet toe in staat zijn geweest.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking.

Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Indien tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Voor het behandelen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Dalfsen, 16 februari 2010

Burgemeester en wethouders van de gemeente Dalfsen.

Naar boven