Vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied, Harensestraat 8a in Ommeren (visvijvers)

De gemeente Buren maakt bekend, dat de gemeenteraad op 14 december 2010 het bestemmingsplan Buitengebied, Harensestraat 8a in Ommeren (visvijvers) gewijzigdheeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan maakt uitbreiding van forellenvijver De Kamphoeve mogelijk. Bij deze uitbreiding gaat het om drie visvijvers met een gezamenlijk oppervlak van 4.500 m2. Deze gronden zijn nu nog in gebruik als agrarisch gebied. De locatie is gelegen aan de Harensestraat 8a, ten zuidoosten van Ommeren.

Hoe kunt u het bestemmingsplan bekijken?

Het vastgestelde bestemmingsplan Buitengebied, Harensestraat 8a in Ommeren (visvijvers) met bijbehorende stukken ligt gedurende zes weken ter inzage. De periode loopt van donderdag 30 december 2010 tot en met woensdag 9 februari 2011. Het geheel ligt voor eenieder ter inzage tijdens openingstijden in het gemeentehuis, De Wetering 1 in Maurik (dagelijks open van 9 tot 12 uur).

Daarnaast is het plan te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl en de gemeentelijke website www.buren.nl. De bronbestanden zijn beschikbaar via http://geo.buren.nl/NL.IMRO.0214.BUIBP20100002-vg01

Hoe kunt u reageren op het plan?

Gedurende de gestelde termijn van zes weken kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit door:

  • iedere belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het voorgaande ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • iedere belanghebbende die het niet eens is met de aangebrachte wijziging.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Om de werking van het bestemmingsplan te schorsen kan een belanghebbende tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Er dient dan wel een beroepschrift te zijn ingediend.

Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, de gronden van het beroep en is voorzien van uw handtekening. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Na indiening van het beroepschrift ontvangt u nader bericht van de griffie van de Afdeling Bestuursrechtspraak over de verdere procedure.

Maurik, 29 december 2010

Burgemeester en wethouders van Buren.

Naar boven