stcrt-2010-2146-001.png Gewijzigd vastgestelde uitwerking bestemmingsplan ‘Oosteinderweg e.o 2005 - Dorpshaven’

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken bekend dat zij bij besluit van 2 februari 2010 de uitwerking van het bestemmingsplan ‘Oosteinderweg e.o. 2005’ gewijzigd hebben vastgesteld ten opzichte van het ontwerp. De uitwerking voorziet in de mogelijkheid om voor de bouwlocatie ‘Dorpshaven’, gelegen tussen de Burgemeester Kasteleinweg, Dorpsstraat, Ringvaart, Oude Spoordijk en Oosteinderweg, de bouw van 303 woningen te realiseren. Het besluit tot vaststelling ligt ter inzage van 12 februari tot en met 25 maart 2010.

Gewijzigde onderdelen

Het college heeft het uitwerkingsplan gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ter inzage gelegde ontwerpuitwerkingsplan. De hoofdlijnen van de wijzigingen hebben betrekking op:

  • de aanpassingen van de op de plankaart ter plaatse van de woningen nabij de Oude Spoordijk als gevolg van de ingediende zienswijzen;

  • nadere detaillering op de plankaart van de woningen langs de Lijnbaan en de appartementen langs de Burgemeester Kasteleinweg;

  • een regelingen ter vermijding van geur- en geluidsoverlast van het binnen het plangebied gelegen bedrijf zolang dit bedrijf nog aanwezig is.

De volledige Nota van Wijzigingen ligt als bijlage bij het besluit ter inzage.

Procedure

Tegen de genomen beslissing kunnen belanghebbenden die het met het genomen besluit niet eens zijn, mits zij in de voorprocedure tijdig zienswijzen hebben ingediend, de belanghebbenden die niet verweten kunnen worden geen zienswijze te hebben ingediend en belanghebbenden voor zover het door het college aangebrachte wijzigingen betreft, ingevolge artikel 8.2 lid 1 sub c van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), binnen zes weken na deze kennisgeving, beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Op basis van artikel 3.9a lid 4 van de Wro, treedt de uitwerking van het bestemmingsplan in werking op 26 maart 2010.

De gewijzigd vastgestelde uitwerking bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken, is in te zien bij de centrale balie op het gemeentehuis, Drie Kolommenplein 1, Aalsmeer. De openingstijden van de centrale balie zijn: maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 14.00 uur (vrije inloop) en van 14.00 uur tot 17.00 uur ( op afspraak). Op woensdag is de centrale balie open van 8.30 uur tot 20.00 uur. Voor het overige is het plan in te zien op afspraak. Het plan en de bijbehorende stukken zijn ook digitaal bekendgemaakt en beschikbaar gesteld via www.aalsmeer.nl.

Besluit hogere grenswaarden

Ten behoeve van de uitwerking bestemmingsplan ‘Oosteinderweg e.o. 2005 - Dorpshaven’ hebben Burgemeester en wethouders van Aalsmeer bij besluit van 2 februari 2010 voor de bouwlocatie ‘Dorpshaven’ in verband met de aldaar geprojecteerde woningen hogere waarden voor de ten hoogst toelaatbare geluidbelasting vastgesteld. Het besluit tot vaststelling ligt bij de centrale balie van het gemeentehuis ter inzage van 12 februari tot en met 25 maart 2010. Op grond van artikel 145 van de Wet Geluidhinder kunnen belanghebbenden tegen dit besluit gedurende een termijn van 6 weken beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, met ingang van de dag waarop tegen het besluit tot uitwerking bestemmingsplan ‘Oosteinderweg e.o. 2005 - Dorpshaven’ beroep kan worden ingesteld.

Aalsmeer, 11 februari 2010

Burgemeester en Wethouder van Aalsmeer,

P.J.M. Litjens,

burgemeester.

D. van Huizen,

secretaris.

Naar boven