Ontwerpbestemmingsplan ‘Enkhuizen Gezondheidscentrum Molenweg’

Burgemeester en wethouders van Enkhuizen maken bekend dat vanaf donderdag 30 december 2010, gedurende zes weken ter inzage ligt:

  • Het ontwerpbestemmingsplan ‘Enkhuizen Gezondheidscentrum Molenweg’.

Het plangebied betreft het perceel Molenweg 7, waar voorheen een postkantoor gevestigd is geweest. Het perceel is gelegen aan de hoek Molenweg en Postweg. Met dit bestemmingsplan wordt een nieuwe planologische regeling voorzien, ten behoeve van sociaal-medische, sociaal-culturele doeleinden, als ook de dienstverlening voor deze doeleinden en ondergeschikte detailhandel.

De gemeenteraad heeft eerder dit jaar, in mei 2010, een bestemmingsplan voor het beoogde gezondheidscentrum vastgesteld. Dit bestemmingsplan is echter vanwege motiveringsgebreken vernietigd. Het nu voorliggende, nieuwe ontwerpbestemmingsplan is aangepast in die zin, dat een deel van de bebouwing in westelijke richting is opgeschoven.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur ter inzage bij het Servicepunt in het Stadskantoor, Hoogstraat 11 te Enkhuizen en is tevens te raadplegen op de website van de gemeente Enkhuizen: www.enkhuizen.nl. Tijdens de bovengenoemde termijn van zes weken kan eenieder over het ter inzage gelegde ontwerpbestemmingsplan naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Enkhuizen, Postbus 11, 1600 AA Enkhuizen. Mondelinge zienswijzen kunnen op maandag, woensdag en vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur bij het loket Bouwen en wonen in het Stadskantoor naar voren worden gebracht. Ook kunt u een mondelinge reactie tijdens deze uren doorgeven via het telefoonnummer 0228-360244. Voor nadere informatie: afdeling Stedelijke Ontwikkeling, dhr. A.H. van der Herberg, tel. 0228-360244.

Enkhuizen, 29 december 2010

Burgemeester en wethouders van Enkhuizen,

de secretaris,

R.M. Reus.

De burgemeester,

J.G.A. Baas.

Naar boven