stcrt-2010-2141-001.png Vaststelling bestemmingsplan ‘Maastricht Aachen Airport, herziening 1’

Burgemeester en wethouders van de gemeente beek;

maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat vanaf 18 februari tot en met 31 maart 2010 ter gemeentesecretarie (publieksbalie), Raadhuisstraat 9, voor eenieder ter inzage ligt het bij raadsbesluit van 4 februari 2010 vastgestelde bestemmingsplan ‘Maastricht Aachen Airport, herziening 1’. Het vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn ook in te zien via de gemeentelijke website: www.gemeentebeek.nl onder het kopje ‘Openbare bekendmakingen’.

Het bestemmingsplan ‘Maastricht Aachen Airport’ omvat het gebied van luchthaven Maastricht Aachen Airport, het bedrijventerrein Bamford in de gemeente Meerssen en het gebied van het nieuw te realiseren Businesspark MAA. Bovendien is een gebied opgenomen waar natuurcompensatie en/of landschapsontwikkeling zal plaatsvinden.

Veranderde inzichten hebben intussen geleid tot een aanpassing van een aantal beoogde ontwikkelingen binnen dit gebied. Daarnaast zijn nog enkele andere onjuistheden/onvolkomenheden geconstateerd in het bestemmingsplan ‘Maastricht Aachen Airport’. Om een en ander aan te passen en te corrigeren is de nu voorliggende herziening opgesteld.

Aangezien het verhaal van kosten reeds bij het oorspronkelijke bestemmingsplan verzekerd is via een samenwerkingsovereenkomst, heeft de raad tevens besloten voor het onderhavige bestemmingsplan geen exploitatieplan vast te stellen.

Tijdens bovengenoemde periode van zes weken kan een belanghebbende beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

Beroepschriften resp. verzoeken om voorlopige voorziening dienen te worden gericht aan de Afdeling resp. de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Beek, 17 februari 2010

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen:

het hoofd van de afdeling Ruimtelijke Ordening, Bouwen en Wonen,

A.J.L.M. Bischoff.

Naar boven