Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan Wonen

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland geven kennis van het feit dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor het stedelijk gebied van de gemeente Oud-Beijerland. Op grond van artikel 3.8 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening wordt de mogelijkheid geboden om uw zienswijzen te geven op het ontwerpbestemmingsplan Wonen. Het ontwerpbestemmingsplan betreft een actualisatie van de bestaande bestemmingsplannen binnen het stedelijk gebied.

Het plan

Het plangebied omvat het centrumgebied en alle woonwijken, met uitzondering van het nog te ontwikkelen gedeelte van Poortwijk (fase 3) en ontwikkellocaties uit de Integrale Visie Dorpsontwikkeling.

Het plangebied wordt aan de noordzijde begrensd door het Spui. Voor (een groot deel van) de overige zijden vormen de ontsluitingswegen aan de randen van de kern de grens. De oostgrens is de Bosschendijk (waarachter bedrijventerrein De Bosschen ligt) en aansluitend de Stougjesdijk (N217). De zuid- en westgrens wordt gevormd door de Kwakscheweg/Groeneweg (N217) en de Randweg. De precieze grenzen van het plangebied vindt u op www.oud-beijerland.nl, www.ruimtelijkeplannen.nl (onder bestemmingsplannen, zoek op Oud-Beijerland) en in papieren vorm in het gemeentehuis.

Aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan vormt de verouderde status van de geldende bestemmingsplannen in combinatie met de wettelijke verplichting tot het actualiseren en digitaliseren van bestemmingsplannen binnen de gemeente.

Het nieuwe bestemmingsplan heeft een zogenaamd conserverend karakter. Dit betekent dat het plan gericht is op het regelen van de bestaande functies en bebouwing en dat binnen het plan geen nieuwe ontwikkelingen worden mogelijk gemaakt. De verschillende regelingen uit de huidige bestemmingsplannen worden in bestemmingsplan ‘Wonen’ zoveel mogelijk geüniformeerd. Daarnaast is in het nieuwe bestemmingsplan het huidige relevante beleid van de gemeente opgenomen.

Terinzagelegging

Op grond van artikel 3.8 eerste lid Wet ruimtelijke ordening ligt het ontwerpraadsbesluit en het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken (waaronder de nota inspraakreacties) met ingang van donderdag 30 december 2010 gedurende zes weken ter inzage op het gemeentehuis aan de W. van Vlietstraat 6 te Oud-Beijerland. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag (behalve dinsdag) van 8.00 tot 17.00 uur en dinsdag van 8.00 tot 20.00 uur. Op vrijdag 31 december 2010 is het gemeentehuis om 13.00 uur gesloten. Op maandag 3 januari 2011 is het gemeentehuis vanaf 10.00 uur geopend.

Het ontwerpraadsbesluit en het ontwerpbestemmingsplan met nr. NL.IMRO.0584. BP WONEN 2009001-OW99, met bijbehorende stukken zijn ook te raadplegen via www.oud-beijerland.nl (onder actueel → bekendmakingen → bestemmingsplannen en projectbesluiten) of via www.ruimtelijkeplannen.nl.

De bronbestanden zijn te vinden op: http://ro-online.robeheer.nl/svhw/277B67F7-9743-43DF-8288-CA7BC1B19A7A/

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder bij voorkeur schriftelijk, maar ook mondeling, gemotiveerd zienswijzen naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van Oud-Beijerland, Postbus 2003, 3260 AE Oud-Beijerland.

Na telefonische afspraak kunnen zienswijzen ook mondeling naar voren worden gebracht. Indien u nog vragen heeft dan kunt u contact opnemen met de afdeling Beleid en Ontwikkeling. De medewerkers zijn te bereiken op telefoonnummer 0186-646 622 of 646 625.

Naar boven