Structuurvisie landelijk gebied Bergen (NH)

Burgemeester en wethouders van Bergen (NH) maken bekend dat de gemeenteraad in de raadsvergadering van 9 december 2010 de structuurvisie landelijk gebied Bergen heeft vastgesteld. De structuurvisie geeft de ruimtelijke kaders aan voor de ontwikkeling van het landelijk gebied van de gemeente.

Bij het vaststellen van de structuurvisie heeft de gemeenteraad een aantal wijzigingen aangenomen. Maisteelt is uit de visie geschrapt. Dit onderwerp wordt meegenomen ruwvoerderoverleg. Ook krijgen agrarische bedrijven in de Verenigde Harger- en Pettemerpolder meer mogelijkheden voor recreatieve ontwikkeling. Het college zal met de betrokken agrariërs en natuurbeherende organisaties de mogelijkheden verder bespreken van natuurbeheer door agrariërs.

Het vastgestelde besluit ligt voor eenieder, tijdens openingstijden, samen met de structuurvisie vanaf heden ter inzage op het gemeentehuis, Jan Ligthartstraat 4 te Alkmaar. Het besluit is ook in te zien op de gemeentelijke website www.bergen -nh.nl. Tegen het raadsbesluit tot vaststelling van de structuurvisie landelijk gebied Bergen is geen bezwaar of beroep mogelijk.

Bergen, 29 december 2010

Naar boven