stcrt-2010-2134-001.png Kennisgeving besluit aanmeldingsnotitie m.e.r.

Burgemeester en wethouders van Heumen maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.8b, vijfde lid, van de Wet milieubeheer, het volgende bekend.

Op 8 december 2009, aangevuld op 18 januari 2010, heeft de heer M. Arts, Worsumseweg 1 te Overasselt medegedeeld dat hij voornemens is op zijn fokvarkensbedrijf aan de Worsumseweg 1 te Overasselt een nieuwe zeugenstal en een zeugen-/gespeende biggenstal op te richten. Deze activiteit is onderworpen aan een milieueffectrapportage beoordeling ingevolge het Besluit milieu-effectrapportage 1994 jo. artikel 7.4 van de Wet milieubeheer.

Burgemeester en wethouders van Heumen hebben besloten dat door de heer M. Arts geen milieueffectrapport behoeft te worden opgesteld, alvorens door hen een definitieve beslissing wordt genomen op een aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor de voorgenomen activiteit.

Naar de mening van burgemeester en wethouders van Heumen leidt de voorgenomen activiteit, gezien de omstandigheden waaronder zij wordt ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

De beschikking en alle ter zake zijnde stukken liggen vanaf 18 februari 2010 gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Fysieke Leefomgeving van het gemeentehuis. Daar kunt u elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur en op maandag van 17.00 tot 18.30 uur terecht. De stukken zijn ook in te zien in de Openbare Bibliotheken, Kloosterhof 1 te Malden en Beatrixstraat 2 te Overasselt gedurende normale openingstijden.

Het besluit dient te worden aangemerkt als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht en is niet vatbaar voor bezwaar en beroep van derden. Dit kan in het kader van de vergunningverlening in het kader van de Wet milieubeheer aan de orde worden gesteld.

Malden, 16 februari 2010

Naar boven