Terinzagelegging vastgesteld inpassingsplan Gouweknoop, grondgebied Waddinxveen

Terinzagelegging

Met inachtneming van het ter zake bepaalde in de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en de Algemene wet bestuursrecht maken Provinciale Staten van Zuid-Holland bekend dat zij bij besluit van 10 november 2010 het inpassingsplan (provinciaal bestemmingsplan) ‘Gouweknoop, grondgebied Waddinxveen’ (gemeente Waddinxveen) gewijzigd hebben vastgesteld.

Het besluit en de daarbij behorende (plan)stukken zijn vanaf dinsdag 4 januari 2011 gedurende een periode van zes weken door eenieder te raadplegen via de webpagina www.zuid-holland.nl/gouweknoop. Op deze webpagina vindt u onder meer de verwijzing naar het digitale inpassingsplan met identificatienummer NL.IMRO.9928.DOSx2010x0013026IP-VA01.

Het besluit en de daarbij behorende (plan)stukken liggen daarnaast met ingang van dinsdag 4 januari 2011 gedurende een periode van zes weken op de volgende locaties voor eenieder ter inzage:

  • Provinciehuis, Informatiediensten (kamer C0.61), Zuid-Hollandplein 1 te Den Haag, tijdens kantooruren, tussen 10.00 uur en 16.00 uur.

  • Publieksbalie van het gemeentehuis van de gemeente Waddinxveen, Raadhuisplein 1 te Waddinxveen; werkdagen van 08.30 uur en 12.30 uur, donderdagavond van 17:00–20:00 uur).

Inhoud plan

Het plangebied van het inpassingsplan wordt globaal begrensd door de noordzijde van de op-/afrit van de A12, de bestemmingsplangrens van het bestemmingsplan ‘Distripark Doelwijk en de gemeentegrens Waddinxveen-Zuidplas (Zuidelijke Dwarsweg)’. Het inpassingsplan heeft betrekking op het realiseren van een nieuwe wegverbinding op het niveau van het onderliggende wegennet tussen Knooppunt Moordrecht/A20 en de A12 en de realisatie van het Boogpark. Het Boogpark is een onderdeel van de nieuw te realiseren groene verbinding tussen Bentwoud en de Krimpenerwaard en maakt ook onderdeel uit van hoofdplanstructuur binnen de Zuidplaspolder.

De wijzigingen die bij de vaststelling in het plan zijn aangebracht zijn deels ambtshalve en deels op zienswijzen gebaseerd. Zie voor de wijzigingen de Staat van wijzigingen die is opgenomen als bijlage bij de toelichting van het inpassingsplan.

Indienen beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit tot gewijzigde vaststelling beroep worden ingesteld door:

  • Belanghebbenden die hun zienswijzen inzake het ontwerpinpassingsplan tijdig aan Provinciale Staten kenbaar hebben gemaakt;

  • Belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om tijdig een zienswijze aan Provinciale Staten kenbaar te maken;

  • Belanghebbenden die bezwaren hebben tegen de wijzigingen die Provinciale Staten bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpinpassingsplan hebben aangebracht.

Beroepschriften moeten schriftelijk worden ingediend en kunnen worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen dat vereist, kunt u de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen om een voorlopige voorziening te treffen. Hieraan zijn (extra) kosten verbonden. Voor meer informatie over het inpassingsplan kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte en Wonen van de provincie, telefoonnummer 070-441 8082.

Naar boven