Bekendmaking vaststelling uitwerkingsplan Veerstraat

Burgemeester en wethouders van Hilversum maken overeenkomstig artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij op 21 december 2010 het uitwerkingsplan Veerstraat hebben vastgesteld.

Het plan

Het plangebied is gelegen op het achterterrein van de Veerstraat globaal gesitueerd tussen de nummers 20 en 40, grenzend aan de oprit naar de Parkeergarage Hilvertshof. Door het verleggen van deze oprit is de oude oprit, die uitmondde in de Veerstraat, gesloopt. Hiermee is aan de Veerstraat een locatie beschikbaar gekomen, waar woningbouw gerealiseerd kan worden. Realisatie van de woningen is al mogelijk op basis van het geldende bestemmingsplan ‘Binnenstad’. De bij de woningen behorende achtertuinen (erf) en parkeerplaatsen zijn echter gepland op een locatie waar nog een ‘uitwerkingsplicht’ geldt. Deze parkeerplaatsen en tuinen zullen onlosmakelijk verbonden zijn met de bouwaanvraag voor de woningen. Het is daarom noodzakelijk ook dit deel van het bestemmingsplan nader uit te werken.

Inzien

Het B&W-besluit, het vastgestelde uitwerkingsplan Veerstraat en de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 31 december 2010 gedurende zes weken (tot en met 10 februari 2011) ter inzage bij de afdeling Publiekszaken, Oude Enghweg 23. De balie is iedere werkdag geopend tussen 08.30 - 13.00 uur en op donderdagavond tussen 17.00 - 19.30 uur. Eenieder kan tegen betaling van leges een afschrift verkrijgen van de ter inzage gelegde stukken.

De stukken zijn ook in te zien via de website van de gemeente Hilversum op www.hilversum.nl. Als u klikt op ‘Nieuws’, vervolgens ‘Bestemmingsplannen op internet’ en daarna ‘Veerstraat’, kunt u de bestanden van het uitwerkingsplan downloaden.

Beroep

Tegen de vaststelling van het uitwerkingsplan kan gedurende de termijn van ter inzage legging beroep bij de Raad van State worden ingesteld. Van deze mogelijkheid kunnen gebruik maken:

  • een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij het College van B&W naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze tegen het ontwerp-uitwerkingsplan bij het College van B&W naar voren te brengen;

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen deze termijn kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het besluit niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

Hilversum, 30 december 2010

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hilversum

Naar boven