Ontwerpbestemmingsplan ‘Molenkwartier’

Burgemeester en wethouders van Breda maken bekend dat het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Molenkwartier’ (NL.IMRO.0758.BP20100040011) ter inzage ligt. Dit ontwerpbestemmingsplan voorziet in de bouw van maximaal 210 woningen in verschillende typologieën, zowel grondgebonden woningen als appartementen. Het plan wordt ontwikkeld als een woonbuurt met een stedelijk woonmilieu. Het plangebied wordt in het noorden begrensd door de spoorlijn Breda–Tilburg. Ten westen van het plangebied ligt de Doornboslaan, één van de stroomwegen van de stad. In het oosten wordt het plangebied begrensd door de Goeseelsstraat en het bedrijventerrein dat rond deze weg is gesitueerd. De zuidelijke grens van het plangebied wordt gevormd door de Teteringsedijk, een historisch lint dat wordt gekenmerkt door een grote ruimtelijke en functionele diversiteit. In het zuidwesten wordt de grens van het plangebied gevormd door de Hoge Steenweg.

Informatieavond

Op woensdag 19 januari 2011 vindt een informatieavond plaats in Café de Toerist. Deze informatieavond begint om 19.30 uur. Tijdens de avond wordt een toelichting gegeven op het plan en kunt u vragen stellen.

Wet geluidhinder

De gewenste bebouwing ligt nabij de wegen Teteringsedijk en Doornboslaan en de spoorlijn Breda–Tilburg. De voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder wordt door het verkeerslawaai en het spoorweglawaai overschreden. Daarom is er een ontheffing voor een hogere grenswaarde aangevraagd.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan alsmede de ontheffing voor hogere grenswaarde met bijbehorend akoestisch onderzoek liggen van donderdag 30 december 2010 tot en met woensdag 9 februari 2011 ter inzage bij Infobalie 19-20 in het Stadskantoor. De stukken zijn tevens te raadplegen op de website van de Gemeente Breda, www.breda.nl, → ‘Direct naar’ bestemmingsplannen.

Tijdens bovengenoemde periode kunt u schriftelijk en mondeling uw zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. U kunt uw zienswijze sturen naar de gemeenteraad van de Gemeente Breda, postbus 90156, 4800 RH Breda. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u tijdens werkdagen een afspraak maken via telefoonnummer (076) 529 3896.

Breda, 29 december 2010

Burgemeester en wethouders van Breda,

P.A.C.M. van der Velden,

burgemeester.

R.J.P. Meulenbroek,

secretaris.

Naar boven