Vastelling projectbesluit ‘Kloosterkamp-Zuid, noordoost hoek’

Burgemeester en wethouders van Duiven maken ter voldoening aan het bepaalde in artikelen 3.11 en 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij op 21 september 2010 ten behoeve van het project ’Kloosterkamp-Zuid, noordoost hoek een projectbesluit heeft vastgesteld, een reguliere bouwvergunning, eerste fase op 20 december 2010heeft verleend en heeft besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Projectbesluit en bouwvergunning ‘Kloosterkamp-Zuid, noordoost hoek’

De besluiten hebben betrekking op het perceel grond dat onderdeel uitmaakt van de uitbreidingswijk Kloosterkamp-Zuid. Het betreft het mogelijk maken van 4 woningen en een ventweg/fietspad parallel aan de Eltensestraat en een groenzone ten zuiden van de locatie.

Het projectbesluit heeft op 24 december 2009 als ontwerp ter inzage gelegen. Tegen het projectbesluit zijn een aantal zienswijzen ingediend. De zienswijzen zijn in een responsenota samengevat en beantwoord. De ingediende zienswijzen hebben een aantal aanpassingen in de ruimtelijke onderbouwing behorende bij het projectbesluit tot gevolg gehad. Deze aanpassingen zijn tekstueel van aard en hebben geen gevolg voor de stedenbouwkundige opzet van het projectbesluit.

De reguliere bouwvergunning 1e fase heeft vanaf 4 november 2010 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Tegen de bouwvergunning zijn een aantal zienswijzen ingediend. De zienswijzen zijn in de beschikking samengevat en beantwoord. De ingediende zienswijzen hebben geen aanpassing tot gevolg gehad voor de reguliere bouwvergunning 1e fase.

Beroep

Degene die tijdig zijn zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders heeft ingebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3:15 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij het college naar voren heeft gebracht, kan met ingang van donderdag 30 december 2010 gedurende zes weken tegen beide besluiten beroep instellen bij de Rechtbank te Arnhem, sector Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Het beroepschrift moet voorzien zijn van naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep.

Het projectbesluit en de bouwvergunning treden in werking een dag na afloop van de genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde projectbesluit en de bouwaanvraag niet. Om de werking van de besluiten te schorsen kan tijdens de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de rechtbank. De werking van de besluiten wordt dan opgeschort totdat er een beslissing is genomen over het verzoek om de voorlopige voorziening. Een voorlopige voorziening kan alleen worden getroffen indien onverwijlde spoed dat vereist.Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om een voorlopige voorziening zijn kosten verschuldigd. De hoogten van deze griffierechten zijn te vinden via www.rechtspraak.nl.

Informatie

De bouwvergunning en het projectbesluit met de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 30 december 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis bij de sectorbalie Grondgebied. Deze balie is gevestigd aan de Kastanjelaan 3 te Duiven en is iedere werkdag geopend van 8.30 uur tot 12.30 uur. Op maandagavond is deze balie tevens geopend van 18.00 uur tot 20.00 uur.

Voor meer informatie en fysieke inzage in de stukken buiten de openingstijden kan een afspraak worden gemaakt met de behandelend ambtenaar, de heer B. Wouda. Hij is bereikbaar op telefoonnummer (0316) 27 92 50.

Naar boven