Bestemmingsplan ‘uitbreiding parkeergarage Ziekenhuis Gelderse Vallei’

Van donderdag 30 december 2010 tot en met woensdag 9 februari 2011 ligt het op 16 december 2010 door de raad vastgestelde bestemmingsplan ‘Uitbreiding parkeergarage Ziekenhuis Gelderse Vallei’ ter inzage. Grotendeels bij het Infocentrum Bouwen, Wonen en Milieu in het Raadhuis De Doelen, Raadhuisplein 2 te Ede, doch op 30 en 31 december bij de afdeling Publiekszaken, te bereiken via de ingang ‘Raadhuis Publiekszaken’ aan het Raadhuisplein.

Het plan en de daarbij behorende stukken zijn ook in te zien via:

http://www.ede.nl/bestemmingsplannen

Op deze website vindt u een link naar het bestemmingsplan op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. De landelijke voorziening kunt u ook rechtstreeks benaderen via: www.ruimtelijkeplannen.nl. De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar via:

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roi/index/showManifest?organizationId=ede&striVersion=STRI2008.

Het raadplegen van de digitale bestanden gebeurt onder voorbehoud van technische storingen.

De parkeergarage behoort bij het complex Ziekenhuis Gelderse Vallei. Aan de noordkant van het ziekenhuis is de Laan der Verenigde Naties gelegen en ten oosten loopt de Dr. Willem Dreeslaan. Aan de zuid- en westkant van het ziekenhuis is de woonwijk Rietkampen gelegen.

De bestemmingsplanherziening voorziet in de mogelijkheid om de bestaande parkeergarage met een verdieping uit te breiden. Naast dit voornemen wordt tevens voorzien in een (aanvullende) nieuwe entree van de parkeergarage aan de oostzijde. Thans wordt aan de westzijde ingereden.

Bij de vaststelling van het plan heeft de gemeenteraad wijzigingen aangebracht ten opzichte van het plan zoals dat in ontwerp ter inzage heeft gelegen. De wijziging(en) betreffen aanpassingen op de verbeelding (de plankaart), in die zin dat de luifels wat hoger zijn dan de maximale bouwhoogte die het ontwerpplan aangaf, alsmede een beperkte aanpassing in de begrenzing van het te bebouwen deel aan de oostzijde (zijde Dreeslaan).

Tijdens de hiervoor genoemde periode kunt u schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, wanneer u belanghebbende bent en u:

  • tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze tegen het ontwerpplan kenbaar heeft gemaakt;

  • aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een zienswijze in te dienen tegen het ontwerpplan;

  • bezwaar heeft tegen de wijziging van het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerp-plan.

Tevens kunt u gedurende deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het door de raad vastgestelde bestemmingsplan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. De adressering van het verzoek om voorlopige voorziening is gelijk aan die van het beroepschrift.

Kennisgeving anterieure overeenkomst over grondexploitatie op grond van artikel 6.24 lid 3 Wro

Overeenkomstig het bepaalde in artikel 6.24 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders bekend dat de gemeente Ede en de eigenaar van het perceel kadastraal bekend gemeente Ede, sectie E, nummer 4683 een overeenkomst over grondexploitatie hebben gesloten met betrekking tot voornoemd perceel, gelegen aan de Willy Brandtlaan 10 in Ede.

Op 16 december 2010 heeft de raad van de gemeente het bestemmingsplan ‘Uitbreiding parkeergarage Ziekenhuis Gelderse Vallei’ vastgesteld, waarmee de realisatie van een bouwplan voor de uitbreiding van de parkeergarage op het perceel wordt mogelijk gemaakt.

Vanaf heden ligt een zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst ter inzage. Grotendeels bij het Informatiecentrum Bouwen, Wonen en Milieu, stadskantoor De Doelen, Raadhuisplein 2 (ingang Achterdoelen) in Ede, doch van 30 en 31 december 2010 bij de afdeling Publiekszaken, te bereiken via de ingang ‘Raadhuis Publiekszaken’ aan het Raadhuisplein. Tegen de overeenkomst kan geen bezwaar en beroep worden ingediend.

Naar boven