Vastgesteld bestemmingsplan ‘1e herziening Amsterdamse Bos, A9-Fokkerweg’

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken, ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Amstelveen in de ver-gadering van 15 december 2010 gewijzigd heeft vastgesteld het bestemmingsplan ‘1e herziening Amsterdamse Bos, A9-Fokkerweg’.

Het bestemmingsplan met bijbehorende verbeelding, planregels en toelichting betreft de gronden globaal begrensd door: de A9 in het noorden, de Schipholdijk in het westen, de Bosrandweg in het zuiden en het Amsterdamse Bos ten oosten van de Nieuwe Meerlaan in het oosten.

Met dit bestemmingsplan wordt de aansluiting van de omgelegde N201 via de Fokkerweg op de rijksweg A9 mogelijk gemaakt. De verbeelding is bij de vaststelling gewijzigd en heeft betrekking op het verleggen van de fietsoversteek en het fietspad naar de zuidkant van de Burgemeester Colijnweg en het weer toevoegen van de bestaande rotonde op de Burgemeester Colijnweg.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende verbeelding, planregels en toelichting en het bijbehorende besluit ligt met ingang van 30 december 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage.

Digitaal

U kunt het bestemmingsplan ‘1e herziening Amsterdamse Bos, A9-Fokkerweg’ digitaal raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl (http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0362.04A-VG01). En op de gemeentelijke website onder: omgeving-wonen-bouwen, bestemmingsplannen-structuurvisies, welke bestemmingsplannen zijn in voorbereiding (http://www.amstelveen.nl/web/show?id=45999&langid=43).

Papier

Het papieren bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt gedurende de genoemde termijn ter inzage bij de balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer Am-stel 1 te Amstelveen (aanmelden via de receptie), openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30–15.30 uur, donderdag 8.30–16.30 uur, vrijdag 8.30–12.30 uur.

Beroepsmogelijkheid

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag beroep worden ingesteld door:

  • 1. degenen die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt;

  • 2. belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • 3. door eenieder tegen de wijzigen die de gemeenteraad in het plan bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpplan heeft aangebracht.

Degene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn, tenzij gedurende die termijn naast het instellen van beroep ook een voorlopige voorziening is gevraagd. In dat geval treedt het besluit niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

Amstelveen, 29 december 2010

Naar boven