Bestemmingsplan Elsendorp Noord vastgesteld

Burgemeester en Wethouders van Gemert-Bakel delen mee, dat de gemeenteraad op 15 december 2010 het bestemmingsplan Elsendorp Noord ongewijzigd heeft vastgesteld. Tegen dit bestemmingsplan zijn geen zienswijzen ingebracht.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening samen met het raadsbesluit en daarbij behorende bijlagen met ingang van 28 december 2010 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij de afdeling Publiekservice in het gemeentehuis aan het Ridderplein in Gemert. Tevens is het bestemmingsplan te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend, kunnen gedurende de termijn van ter inzage legging (beroepstermijn) tegen voornoemd besluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het indienen van een beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Daartoe kan gedurende genoemde termijn eveneens een verzoek om schorsing en/of voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

Voor het indienen van een beroepsschrift en een verzoek om schorsing is griffierecht verschuldigd. Het besluit treedt in werking na afloop van de beroepstermijn tenzij binnen deze termijn naast een beroepsschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In deze situatie wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dit verzoek is beslist.

Op 1 juli 2008 is de Wet en het Besluit Ruimtelijke Ordening in werking getreden. Als gevolg hiervan geldt er een aantal standaardregels voor de vormgeving, inrichting en beschikbaarstelling van bestemmingsplannen. Voor bestemmingsplannen gelden de Standaard Vergelijkbare Bestemmingsplannen (SVBP) 2008, Informatie Model Ruimtelijke Ordening (IMRO) 2008 en de Standaard Toegankelijkheid Ruimtelijk Instrumenten (STRI) 2008. Dit bestemmingsplan voldoet aan deze standaarden.

Gemert, 27 december 2010

Naar boven