Vaststelling bestemmingsplan Kruidenwijk Zuid, fase 1’

Bij het loket Bouwen en milieu in het huis voor Cultuur en Bestuur, Willem Alexanderstraat 7, 7442 MA Nijverdal ligt met ingang van 25 december 2010 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage het besluit van burgemeester en wethouders van de gemeente Hellendoorn van 14 december 2010 tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Tweede uitwerkings- en wijzigingsplan artikel 3.6 Wro ‘Kruidenwijk-Zuid, fase 1’. Het loket is geopend op werkdagen van 8.00 tot 14.30 uur en buiten deze tijden op afspraak (tel. 0548-630213). Aangepaste openingstijden rondom de feestdagen staan elders op de gemeentelijke pagina vermeld.

Tevens kan het vastgestelde plan worden ingezien via de website van gemeente

(www.hellendoorn.nl → plannen en projecxten → bestemmingsplannen → bestemmingsplannen en besluiten in procedure → Nijverdal → bestemmingsplan Tweede uitwerking-wijzigingsplan Kruidenwijk-Zuid, fase 1).

Inzien is ook mogelijk via de landelijke website:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0163.BP2EUITW1EFASEKRWZ-VG01

Het plan betreft een uitwerking/wijziging van het bestemmingsplan ‘Kruidenwijk-Zuid’, woonwijk de Heemtuin. Voor de 1e fase van dit gebied, tussen de Baltinksweg, Lupinelaan, Baron van Sternbachlaan, is reeds een uitwerkings- en wijzigingsplan opgesteld. De crisis en de daarmee samenhangende woningmarkt zijn aanleiding voor bijstelling van het bouwprogramma, waarbij minder vrijstaande en meer halfvrijstaande woningen worden gebouwd. Dat betekent in totaal zeven extra woningen. Het type woningen (halfvrijstaand) is wel toegestaan binnen het geldende plan, maar het aantal woningen dat gebouwd mag worden, wordt overschreden. Daarvoor is nu een nieuw uitwerkings-/wijzigingsplan opgesteld. De verbeelding (plankaart) wordt op 5 locaties binnen het gebied van de 1e fase aangepast.

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze hebben kenbaar gemaakt bij burgemeester en wethouders, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij niet tijdig hun zienswijze bij burgemeester en wethouders naar voren hebben gebracht te maken, kunnen gedurende de termijn van terinzageligging schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en dient tenminste de volgende gegevens te bevatten:

  • uw naam en adres;

  • een dagtekening;

  • een omschrijving van het bestreden besluit;

  • de gronden waarop uw beroep stoelt (de motivering).

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het indienen van een beroepschrift schorst het in werking treden van het bestemmingsplan niet. Daartoe kan, eveneens gedurende de termijn van terinzagelegging, een verzoek om schorsing en/of voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven