Bestemmingsplan ‘Buitengebied Grootegast’, perceel Jouwer 12 te Sebaldeburen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Grootegast maken het volgende bekend.

Gewijzigde vaststelling

De gemeenteraad heeft op 1 juni 2010 het bestemmingsplan ‘Buitengebied Grootegast’ (plancode NL.IMRO.0015.BPBG09BEHE1-VA01) gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan ‘Buitengebied Grootegast’ heeft betrekking op het buiten de bebouwde kommen, de bedrijfsterreinen en het (recreatie)gebied Strandheem, gelegen grondgebied van de gemeente Grootegast.

Reactieve aanwijzing

Gedeputeerde Staten van Groningen hebben bij besluit van 13 juli 2010 aangegeven een aantal planonderdelen in strijd te achten met het provinciale ruimtelijk beleid en hebben aan de gemeenteraad de aanwijzing gegeven dat deze onderdelen van de regels van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Grootegast’ geen deel blijven uitmaken van het vastgestelde bestemmingsplan. Het ging hierbij onder meer om het gehele artikel 30 (Wonen), alsmede de bestemmingsvlakken ‘Wonen’ op de bij het plan behorende verbeelding. Tegen dit specifieke onderdeel van de reactieve aanwijzing zijn meerdere verzoeken om voorlopige voorziening bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State ingediend.

Uitspraak op voorlopige voorziening

De voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft op 16 december 2010 (nr201007784/2/R1) uitspraak gedaan inzake de verzoeken om voorlopige voorziening tegen de door Gedeputeerde Staten van Groningen gegeven reactieve aanwijzing.

De voorzitter heeft onder meer uitgesproken en bepaalt dat bij wijze van voorlopige voorziening de bestemming ‘Wonen’ en de bijbehorende bestemmingsregeling uit artikel 30 van de planregels wat betreft het perceel Jouwer 12 te Sebaldeburen moeten worden geacht deel uit te maken van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Grootegast’ zoals dat op 1 juni 2010 is vastgesteld.

Beroepsmogelijkheid tegen plandeel Jouwer 12 te Sebaldeburen

Volgens de Wet ruimtelijke ordening kan iedere belanghebbende gedurende de termijn van ter inzage ligging (29 december 2010 tot en met 8 februari 2011) beroep instellen tegen het plandeel Jouwer 12 te Sebaldeburen.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Na indiening van het beroepschrift ontvangt u nader bericht van de griffie van de Afdeling Bestuursrechtspraak over de verdere procedure.

Het instellen van beroep schorst de werking van het het betreffende plandeel niet. De bestemming ‘Wonen’ en de bijbehorende bestemmingsregeling uit artikel 30 van de planregels wat betreft het perceel Jouwer 12 te Sebaldeburen treedt in werking daags na het aflopen van de beroepstermijn

Voorlopige voorziening

Om de werking van het plandeel Jouwer 12 te Sebaldeburen te

schorsen, kan een belanghebbende tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Tevens moet u het spoedeisende belang aangeven. Ook als u een verzoek om een voorlopige voorziening indient, moet u griffierecht betalen.

Stukken inzien

De uitspraak van de Raad van State en het bestemmingsplan ‘Buitengebied Grootegast’ liggen met ingang van 29 december 2010 tot en met 8 februari 2011 voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis en zijn ook digitaal te raadplegen via onze website www.grootegast.nl onder ‘Wonen en Welzijn’ → Actueel → Bekendmakingen → Bestemmingsplannen. De interactieve verbeelding van het bestemmingsplan kunt u raadplegen via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0015.BPBG09BEHE1-VA01.

Beschikbaarstelling plan

De bronbestanden van het bestemmingsplan hebben wij beschikbaar gesteld via: http://gatekeeper.leek.nl/grootegast/plannen/NL.IMRO.0015.BPBG09BEHE1-/NL.IMRO.0015.BPBG09BEHE1-VA01/

Naar boven