Gemeente Ede Bestemmingsplan Lunteren Zuid-De Hul

Van donderdag 30 december 2010 tot en met woensdag 9 februari 2011 ligt het op 16 december 2010 door de raad vastgestelde bestemmingsplan Lunteren Zuid-De Hul, Dorpsstraat 24 ter inzage bij het Infocentrum Bouwen, Wonen en Milieu in het Raadhuis De Doelen, Raadhuisplein 2 te Ede.

Het plan en de daarbij behorende stukken zijn ook in te zien via:

http://www.ede.nl/bestemmingsplannen

Op deze website vindt u een link naar het bestemmingsplan op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. De landelijke voorziening kunt u ook rechtstreeks benaderen via: www.ruimtelijkeplannen.nl. De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar via: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roi/index/showManifest?organizationId=ede&striVersion=STRI2008.

Het raadplegen van de digitale bestanden gebeurt onder voorbehoud van technische storingen.

Het plan voorziet in de mogelijkheid om een mondzorgcentrum te realiseren op de gronden achter de Dorpsstraat 24 te Lunteren. Deze nieuwbouw zal plaatsvinden achter de woningen aan de Dorpsstraat en de Kastanjelaan. Het gebied zal ontsloten worden via de Kastanjelaan.

Bij de vaststelling van het plan heeft de gemeenteraad wijzigingen aangebracht ten opzichte van het plan zoals dat in ontwerp ter inzage heeft gelegen. De wijziging(en) betreffen:

Verbeelding

  • Het pand aan de Dorpsstraat 24 heeft de functieaanduiding ‘cultuurhistorische waarden’ gekregen.

Planregels

  • Artikel 5 Wonen is aangepast in die zin dat de cultuurhistorische waarden van het pand aan de Dorpsstraat 24 zijn beschermd.

Toelichting

  • Een situatietekening van de nieuwe situatie is toegevoegd.

  • De locatiekeuze en het maatschappelijk belang zijn nader onderbouwd.

  • De ruimtelijke inpassing van het mondzorgcentrum is uitgebreider verwoord.

  • De tekst over de wijze van verkeersafwikkeling is aangevuld.

  • Het aantal behandelkamers is gecorrigeerd; dit zijn er vier in plaats van vijf.

  • De tekst over de communicatie in het voortraject is aangepast.

Bijlage

  • De redengevende omschrijving van de karakteristieke waarden van het pand aan de Dorpsstraat 24 is in de bijlage toegevoegd.

Tijdens de hiervoor genoemde periode kunt u schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, wanneer u belanghebbende bent en u:

  • tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze tegen het ontwerpplan kenbaar heeft gemaakt;

  • aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een zienswijze in te dienen tegen het ontwerpplan;

  • bezwaar heeft tegen de wijziging van het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerp-plan.

Tevens kunt u gedurende deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het door de raad vastgestelde bestemmingsplan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. De adressering van het verzoek om voorlopige voorziening is gelijk aan die van het beroepschrift.

Ede, 29 december 2010

Naar boven