Vaststelling van het bestemmingsplan ‘Heidezoom 2010’.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Elburg maken bekend dat de raad van de gemeente Elburg op 13 december 2010 het bestemmingsplan ‘Heidezoom 2010’, overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8, lid 1e, van de Wet ruimtelijke ordening, gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied gelegen ten westen van de bebouwde kern ’t Harde, globaal ingesloten door Oude Brandweg (oostgrens), fietspad Granietstraat (zuidgrens), Verlengde Schietweg (westgrens) en de Bovenweg (noordgrens). Voor bedoeld gebied wordt de bouw van circa 215 woningen en 27 zorgeenheden met de daarbij behorende nieuwe infrastructuur planologisch vastgelegd.

In het besluit wordt bovendien geregeld dat de wijk Heidezoom wordt toegevoegd aan de bebouwde kom.

De wijzigingen die door de raad in het bestemmingsplan zijn opgenomen ten opzichte van het ontwerpplan zoals deze terinzage heeft gelegen, hebben betrekking op het verschuiven en verkleinen van het bouwvlak ten behoeve van de bestemming Wonen ten zuidoosten van het perceel Veldbiesweg 3 en het verruimen van het bouwvlak ten behoeve van de bestemming Wonen op het perceel Verlengde Schietweg 4.

Met ingang van woensdag 29 december 2010 ligt het vastgestelde bestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende bijlagen/rapporten en het raadsbesluit c.a. gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentekantoor (afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling) te Elburg. Tevens kunnen de stukken worden geraadpleegd via de gemeentelijke website, www.elburg.nl onder bekendmakingen; ruimtelijke ontwikkeling; bestemmingsplannen. U kunt het vastgestelde bestemmingsplan (overigens niet met alle bijlagen c.a.) in elektronische vorm ook raadplegen op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0230.BPHEIDEZOOM2010-VST1.

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kunnen belanghebbenden die reeds een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingebracht, en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingebracht, met ingang van de dag na die waarop het bestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende bijlagen/rapporten en het raadsbesluit ter inzage is gelegd gedurende de termijn van zes weken, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Tevens kan in die periode beroep worden ingesteld door belanghebbenden tegen de wijzigingen die de raad in het bestemmingsplan heeft opgenomen.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn door degene die tijdig een beroepschrift heeft ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening (schorsingsverzoek) wordt ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag, wordt de inwerkingtreding van het besluit opgeschort totdat op dit verzoek is beslist.

Elburg, 28 december 2010

Naar boven