Wijziging Besluit instelling commissie Toekomst Afsluitdijk

17 december 2010

Nr. VENW/BSK-2010/214405

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu,

Besluit:

ARTIKEL I

Het Besluit instelling commissie Toekomst Afsluitdijk wordt gewijzigd als volgt:

A.

In artikel 3, eerste lid, worden aan het slot van onderdeel h de puntkomma en het woord ‘en’ vervangen door een punt en vervalt onderdeel i.

B.

In artikel 6, tweede lid, wordt ‘2010’ vervangen door: 2011.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu,

J.J. Atsma.

TOELICHTING

De Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat heeft in januari 2010 de Adviescommissie Toekomst Afsluitdijk ingesteld. Daarbij is de commissie verzocht te adviseren over de concept-voorkeursbeslissing over renovatie van de Afsluitdijk en over de stappen die door het bestuurlijk overleg Afsluitdijk zullen worden gezet ter voorbereiding van de voorkeursbeslissing. Aangezien de Staatssecretaris destijds het voornemen had in 2010 een voorkeursbeslissing te nemen, is in het instellingsbesluit opgenomen dat het besluit vervalt per 31 december 2010.

In maart heeft de Tweede Kamer de behandeling van een brief over het opstellen van een structuurvisie voor de Afsluitdijk controversieel verklaard (Kamerstuk 32 333, nr. 1). Naar aanleiding daarvan heeft de Minister van Verkeer en Waterstaat aangegeven dat besluitvorming over de Afsluitdijk niet in 2010 maar in 2011 zal plaatsvinden (Kamerstuk 31710, nr. 14). Daarom kan de commissie Toekomst Afsluitdijk eerst in 2011 haar eindadvies over de concept-voorkeursbeslissing uitbrengen. Onderhavig besluit voorziet daarom in de voortzetting van de commissie tot 31 december 2011.

Tevens worden de functieomschrijvingen van de commissieleden geactualiseerd en komt een onderdeel van artikel 3, eerste lid, te vervallen in verband met het terugtreden van voormalig commissielid Woldhek in juni 2010.

De Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu,

J.J. Atsma.

Naar boven