Ontwerpbestemmingsplan ‘Aardgastransportleiding Odiliapeel-Schinnen zuidelijk deeltraject’

Globale inhoud ontwerpbestemmingsplan

NV Gasunie is voornemens om een ondergrondse transportleiding voor aardgas aan te leggen van Odiliapeel naar Schinnen. Deze leiding maakt deel uit van het Noord-Zuid traject en heeft als doel de gastransportcapaciteit in Nederland te vergroten. De nieuwe aardgasleiding kan niet worden gerealiseerd binnen de vigerende bestemmingsplannen op het tracé. Om dit mogelijk te maken is voor de gronden binnen de gemeente Echt-Susteren een bestemmingsplan opgesteld.

Globale begrenzing plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan loopt vanaf de afsluiterlocatie Hommelhof tot aan de grens met de gemeente Sittard-Geleen (ten oosten van Nieuwstadt in noordelijke richting en vervolgens ten oosten van Susteren/ten zuiden van Heide richting de afsluiterlocatie Hommelhof).

Plan ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 31 december 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 te Echt en wel op maandag van 9.00 uur tot 20.00 uur, op dinsdag van 9.00 uur tot 13.00 uur en op woensdag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur. Tevens is het ontwerpbestemmingsplan te vinden op de gemeentelijke website (www.echt-susteren.nl/wonen en leven/bestemmingsplannen) en op www.ruimtelijkeplannen.nl onder NL.IMRO.1711.BP20100008_ON01

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder naar keuze schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Echt-Susteren, postbus 450, 6100 AL Echt, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Aardgastransportleiding Odiliapeel–Schinnen zuidelijk deeltraject’. De zienswijzen dienen voorzien te zijn van een duidelijke en volledige vermelding van naam, adres en motivering. Mondelinge zienswijzen kunnen worden kenbaar gemaakt bij de Afdeling Ruimtelijke en Maatschappelijke Ontwikkelingen, na telefonische afspraak met mevrouw Kuipers (0475-478478). Van hetgeen mondeling naar voren wordt gebracht, wordt een verslag gemaakt.

De gemeenteraad zal in het kader van de vaststelling van het bestemmingsplan tevens een standpunt innemen over de ingediende zienswijzen.

Echt-Susteren, 30 december 2010

Burgemeester en Wethouders van Echt-Susteren,

D.A.M. Akkermans,

burgemeester.

G.W.T. van Balkom,

secretaris.

Naar boven