Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 17 december 2010, nr. AV/PB/2010/24845 tot wijziging van de Regeling Pensioenwet en Wet verplichte beroepspensioenregeling in verband met aanpassing van het artikel dat betrekking heeft op de vrijstelling van de termijn voor kortetermijnherstelplannen

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op artikel 142 van de Pensioenwet en artikel 137 van de Wet verplichte beroepspensioenregeling;

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 6a van de Regeling Pensioenwet en Wet verplichte beroepspensioenregeling wordt als volgt gewijzigd:

1. In het zesde lid wordt ‘na inwerkingtreding van dit artikel’ vervangen door: na inwerkingtreding van dit artikel en het kortetermijnherstelplan is ingediend voor 1 januari 2011.

2. Het zevende lid vervalt.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 17 december 2010

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

H.G.J. Kamp.

TOELICHTING

De regeling voor de verlengde termijn van kortetermijnherstelplannen is van toepassing op herstelplannen ingediend tot 1 januari 2011. In het zevende lid van artikel 6a van de Regeling Pensioenwet en Wet verplichte beroepspensioenregeling was hiertoe bepaald dat het artikel vervalt met ingang van 1 januari 2011, maar wel van toepassing blijft op herstelplannen die met toepassing van het artikel zijn vastgesteld. Omdat hetgeen geregeld is in het artikel dus nog enige jaren relevant blijft voor bestaande herstelplannen is het bij nader inzien duidelijker om het artikel (nog) niet te laten vervallen. De beperking in de werkingssfeer tot herstelplannen die zijn ingediend voor 1 januari 2011 is nu in het zesde lid tot uitdrukking gebracht.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

H.G.J. Kamp.

Naar boven