Ontwerpbestemmingsplan De Kommen van Bernheze

Het college van burgemeester en wethouders maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening de terinzagelegging bekend van het ontwerpbestemmingsplan De Kommen van Bernheze (komplan).

Het plangebied van het bestemmingsplan omvat de vijf kernen van de gemeente Bernheze (m.u.v. de winkelcentra en bedrijventerreinen) en vervangt 112 verouderde bestemmingsplannen. Uitgangspunt is het vastleggen van de bestaande situatie in een actueel juridisch kader en het toestaan van kleinschalige ontwikkelingen. Voor twee deelgebieden binnen het plangebied is een ontwikkelingsvisie opgesteld: Noordrand Heesch en Donzel-Doolhof Nistelrode.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 27 december 2010 gedurende zes weken tijdens openingstijden ter inzage in het gemeentehuis, De Misse 6 in Heesch. Het plan kunt u vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl en www.bernheze.org.

Gedurende de termijn van inzage kan iedereen op het ontwerpbestemmingsplan reageren door het indienen van een zienswijze. Deze kunt u richten aan de gemeenteraad van Bernheze, Postbus 19, 5384 ZG Heesch. Indien u uw zienswijze mondeling wilt geven kunt u een afspraak maken met de heer T. Donkers van de afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Grondzaken.

In het ontwerpbestemmingsplan is een aantal woningbouwinitiatieven opgenomen waarvoor het college van burgemeester en wethouders overweegt een ontheffing te verlenen voor het overschrijden van de voorkeursgrenswaarde (art. 83 van de Wet Geluidhinder). Het ontwerpbesluit voor deze ontheffing ligt eveneens gedurende de genoemde termijn ter inzage. Een zienswijze hierop kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Bernheze, Postbus 19, 5384 ZG Heesch.

Naar boven