Ontwerpbestemmingsplan Joure-locatie Theresia en Maria Goretti

Burgemeester en wethouders van Skarsterlân maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat met ingang van 27 december 2010 gedurende 6 weken voor iedereen ter inzage ligt bij de centrale balie van het gemeentehuis Herema State 1 te Joure het ontwerpbestemmingsplan ‘Joure-locatie Theresia en Maria Goretti’ met bijlagen en het ontwerpraadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan. Het ontwerpbestemmingsplan met bijlagen en ontwerpraadsbesluit zijn tevens digitaal raadpleegbaar op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl en op de gemeentelijke website www.skarsterlan.nl/bestemmingsplannen.

Het voorontwerpbestemmingsplan bevat een planologisch-juridische regeling voor de ontwikkelingen bij zorgcentrum St. Theresia en de locatie van de gesloopte Maria Goretti-school in de wijk Blauwhof te Joure. De locatie wordt herontwikkeld tot een gecombineerde woon-en zorglocatie die voldoet aan de hedendaagse en toekomstige vereisten. Daartoe wordt de bestaande bebouwing grotendeels gesloopt. Hiervoor in de plaats komen grondgebonden woningen, woonappartementen en intra- en extramurale zorgappartementen. De openbare ruimte en de zorginfrastructuur worden opgewaardeerd. De begrenzing van het plangebied vindt plaats door:

  • Prof. Titus Brandsmaweg aan de noordzijde;

  • Stationsstraat aan de oostzijde;

  • Uilke Boonstralaan aan de zuidzijde;

  • begraafplaats en (woon-)bebouwing aan de Pastorielaan aan de westzijde.

Het ontwerpbestemmingsplan richt zich op het grondgebruik en de bebouwingsmogelijkheden in het plangebied. Het bouwprogramma is als volgt verdeeld:

Maria Goretti: 20 grondgebonden woningen (2 bouwlagen met kap);

St. Theresia: 52 intramurale zorgappartementen (variërend van 3 bouwlagen tot 5 bouwlagen met kap), 48 extramurale zorgappartementen (variërend van 3 bouwlagen tot 4 bouwlagen). Het woningaanbod zal zowel uit koop- als huurwoningen bestaan. Bij St. Theresia zal tevens ca. 1750 m2 aan zorginfrastructuur worden gebouwd. Daarnaast wordt in het ontwerpbestemmingsplan een vervolgfase mogelijk gemaakt voor herinrichting van het gebied tussen de Wietske Tademalaan en de Stationsstraat. Door middel van een uit te werken bestemming kunnen hier max. 26 wooneenheden (grondgebonden woningen en/of appartementen) mogelijk worden gemaakt, bestaande uit 2 bouwlagen met kap.

In de bijlagen van het ontwerpbestemmingsplan zijn beeldkwaliteitscriteria opgenomen als toetsingskader voor de welstandsbeoordeling. De beeldkwaliteitscriteria worden net als het bestemmingsplan door de gemeenteraad vastgesteld. De beeldkwaliteitscriteria maken vervolgens onderdeel uit van de Welstandsnota Skarsterlân.

Eenieder kan gedurende de genoemde termijn van terinzageligging van 6 weken, ingaande 27 december 2010, zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan en de daarin opgenomen beeldkwaliteitscriteria naar voren brengen bij de gemeenteraad van Skarsterlân op de volgende wijzen:

  • schriftelijk: adres Herema State 1 , 8501 AA Joure, postadres: postbus 101, 8500 AC Joure;

  • per e-mail: e-mailadres: info@skarsterlan.nl onder vermelding van zienswijze ontwerpbestemmingsplan en /of beeldkwaliteiscriteria Joure-locatie Theresia en Maria Goretti.

Tevens is er een mogelijkheid om mondeling zienswijzen in te dienen, echter alleen na afspraak met een medewerker van de Afdeling Ruimte via het Afsprakenburo (tel. 0513 481325). Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt. De gemeenteraad neemt een besluit over de vaststelling van het bestemmingsplan waarbij de eventuele zienswijzen worden betrokken.

Joure, 22 december 2010

Burgemeester en wethouders van Skarsterlân,

burgemeester, wnd.,

B. de Winter.

secretaris,

E. Blaauw.

Naar boven