Kennisgeving ontwerp koninklijk besluit tot aanwijzing van gronden ter onteigening in de gemeente Emmen ter uitvoering van het bestemmingsplan vaarverbinding Veenpark-Bladderswijk van de gemeente Emmen

Onteigeningsplan vaarverbinding Veenpark-Bladderswijk

De Minister van Infrastructuur en Milieu maakt bekend, dat krachtens artikel 78 van de onteigeningswet op het gemeentehuis van Emmen met ingang van 22 december 2010 tot en met 1 februari 2011 een (voor)ontwerp koninklijk onteigeningsbesluit met de daaraan ten grondslag liggende stukken ter inzage ligt. De in het ontwerp koninklijk besluit op verzoek van Provinciale Staten van Drenthe ten name van die provincie ter onteigening aan te wijzen gronden zijn nodig voor de uitvoering van het ‘Bestemmingsplan Vaarverbinding Veenpark-Bladderswijk’ van de gemeente Emmen. De in het onteigeningsplan begrepen gronden hebben de bestemmingen ‘Water (WA)’, ‘Natuur (N)’ en gedeeltelijk de dubbelbestemming ‘Leiding-Hoogspanningsverbinding (L-Hv)’. Op de te onteigenen gronden zullen werken worden uitgevoerd voor de aanleg van een kanaal met de bijbehorende werken en infrastructuur.

De Minister van Infrastructuur en Milieu is – onder voorbehoud van de beoordeling van eventuele zienswijzen en de resultaten van het in te stellen onderzoek – in beginsel bereid het verzoek van Provinciale Staten van Drenthe in te willigen.

Gedurende de termijn van terinzageligging kunnen belanghebbenden bij het (voor)ontwerp besluit schriftelijk zienswijzen naar voren brengen bij de Kroon (Hare Majesteit de Koningin, per adres de Minister van Infrastructuur en Milieu, postbus 20951 / BJZ ipc 880 / 2500 EZ te Den Haag, onder vermelding van: dossiernummer 32.2010).

Zienswijzen kunnen ook mondeling kenbaar worden gemaakt aan de Minister.

Voor nadere inlichtingen over deze procedure of voor het maken van een afspraak indien U een zienswijze mondeling wilt inbrengen, kunt U contact opnemen met het departement van Infrastructuur en Milieu, telefoon 070-3393875 (de heer A.R. Verbeek) of 070-3392894 (de heer B.Vink).

Het (voor)ontwerpbesluit c.a. ligt gedurende bovengenoemde periode ook ter inzage bij het departement van Infrastructuur en Milieu, locatie Rijnstraat 8 te Den Haag.

Naar boven