Inspraak milieueffectrapport Rijswijk-Zuid en Inspraak voorontwerpbestemmingsplan ‘Sion - ’t Haantje’ en Terinzagelegging ontwerpprojectbesluit ‘Voorbelasten 1e fase Sion’

PlanMER/BesluitMER

De gemeenteraad van Rijswijk maakt bekend dat voor het gebied Rijswijk-Zuid, gelet op het bepaalde in artikel 7.30 van de Wet milieubeheer, een milieueffectrapport (MER) ter inzage wordt gelegd. Dit MER bevat zowel een besluit-MER als een plan-MER. Het besluit-MER is gekoppeld aan het ontwerpprojectbesluit ‘Voorbelasten 1e fase Sion’. Het plan-MER en het besluit-MER zijn gekoppeld aan en het voorontwerpbestemmingsplan ‘Sion - ’t Haantje’. Beiden liggen samen met het ontwerpprojectbesluit ‘Voorbelasten 1e fase Sion’ en het voorontwerpbestemmingsplan Sion - ’t Haantje ter inzage. Het plangebied van het MER wordt begrensd door de A4, de Noordhoornse wetering, de Sionsweg, ‘t Haantje en de Vliet.

Voorontwerpbestemmingsplan “Sion - ‘t Haantje”

Burgemeester en wethouders maken bekend dat voor het gebied Sion - ’t Haantje (gelegen in Rijswijk-Zuid) een voorontwerpbestemmingsplan is opgesteld. Het plangebied wordt globaal begrensd door de A4, de Noordhoornse Wetering, de Sionsweg, ‘t Haantje en de Lange Kleiweg.

Het plan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor een nieuwe woonwijk en bedrijventerrein in het zuidelijk deel van het plangebied en in het noordelijk deel wordt voor het grootste gedeelte de bestaande situatie vastgelegd (Park van Zijl en Wilhelminapark).

Ontwerp-projectbesluit ‘Voorbelasten 1e fase Sion’

Burgemeester en wethouders maken voorts bekend dat voor een deel van het gebied Sion (gelegen in Rijswijk-Zuid) een ontwerp-projectbesluit is opgesteld. Dit ontwerp-projectbesluit voorziet in een juridisch-planologische mogelijkheid ten behoeve van het voorbelasten van de 1e fase van de woningbouwlocatie Rijswijk-Zuid.

Raadplegen stukken

Een ieder krijgt de gelegenheid om zich over het Plan-MER/Besluit-MER, het voorontwerp-bestemmingsplan alsmede het ontwerpprojectbesluit te informeren. Men kan daartoe het Plan-MER/Besluit-MER, het voorontwerpbestemmingsplan alsmede het ontwerpprojectbesluit vanaf vrijdag 24 december tot en met donderdag 3 februari 2011 inzien bij de balie Publieksvoorlichting in de hal van het Stadhuis, Bogaardplein 15 te Rijswijk. De balie is op werkdagen geopend van 8.30 tot 14.00 uur en op donderdag ook van 17.00 uur tot 19.00 uur.

Het Plan-MER/besluit-MER en voorontwerp-bestemmingsplan zijn tevens, in pdf-vorm, via www.rijswijk.nl, raadpleegbaar. Het ontwerp-projectbesluit is raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl en tevens, in pdf-vorm, via www.rijswijk.nl

U bent daarnaast van harte welkom op de informatieavond waar het voorontwerpbestemmingsplan en het ontwerp-projectbesluit worden toegelicht. Deze informatieavond vindt plaats op 13 januari in het Stadhuis van 18.00 tot 20.00 en 20.30 tot 22.30 uur.

Inspraak en zienswijzen

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kunnen zienswijzen met betrekking tot Plan-MER/Besluit-MER en het ontwerp-projectbesluit worden ingediend. Met betrekking tot het voorontwerpbestemmingsplan kunnen inspraakreacties worden ingediend.

Ingevolge artikel 7.20 vierde lid van de Wet milieubeheer kunnen zienswijzen op het MER alleen betrekking hebben op het niet voldoen aan de richtlijnen, dan wel op onjuistheden in het rapport.

Een en ander kan geschieden op één van de volgende wijzen:

  • 1. schriftelijk aan Gemeente Rijswijk t.a.v. dhr. J. de Oude, postbus 5305, 2280 HH Rijswijk;

  • 2. digitaal via het emailadres stadhuis@rijswijk.nl t.a.v. dhr. J. de Oude;

  • 3. mondeling door tijdig, bij voorkeur tot uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging, een afspraak te maken met de heer J. de Oude via (070)3261110.

De binnengekomen zienswijzen ten aanzien van Plan-MER/Besluit-MER worden gebundeld en toegestuurd aan de Commissie voor de m.e.r. De Commissie zal het MER toetsen, waarna de gemeenteraad van Rijswijk een besluit vast zal stellen. In eerste instantie zal dit besluit het projectbesluit betreffen en in tweede instantie het bestemmingsplan.

De binnengekomen inspraakreacties ten aanzien van voorontwerp-bestemmingsplan worden, voor zover mogelijk, betrokken bij de verdere planvorming. De inspraakreacties (en de verwerking hiervan) zullen worden opgenomen in het, na de fase van het voorontwerpbestemmingsplan, op te stellen ontwerpbestemmingsplan.

De binnengekomen zienswijzen met betrekking tot het ontwerpprojectbesluit worden, voor zover mogelijk en indien noodzakelijk, betrokken bij de verdere besluitvorming. De zienswijzen (en de verwerking hiervan) zullen worden opgenomen in het, na de terinzagelegging, vast te stellen projectbesluit.

Rijswijk, 23 december 2010

Namens de gemeenteraad en het college van B&W de gemeente Rijswijk voornoemd, G.W. van derWel-Markerink, Burgemeeste.r

Naar boven