Gewijzigde vaststelling bestemmingsplannen ‘Aijen’ en ‘Bergen’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat de gemeenteraad in de vergadering van dinsdag 2 november 2010 de bestemmingsplannen Aijen en Bergen gewijzigd heeft vastgesteld.

Aanleiding en locatie

Het plangebied van het bestemmingsplan Aijen omvat de gehele bebouwde kom van Aijen en voorziet in de actualisatie van het nu geldende bestemmingsplan voor de huidige bebouwde kom van Aijen.

Het plangebied van het bestemmingsplan Bergen omvat de gehele bebouwde kom van Bergen en voorziet in de actualisatie van het nu geldende bestemmingsplan voor de huidige bebouwde kom van Bergen.

Ter inzage

Van donderdag 23 december 2010 t/m 2 februari 2011 liggen de bestemmingsplannen, de vaststellingsbesluiten van de gemeenteraad (inclusief de zienswijzennota bestemmingsplan Aijen en Bergen) en de bijbehorende stukken voor eenieder ter inzage.

De bestemmingsplannen zijn gewijzigd vastgesteld ten opzichte van de ontwerpbestemmingsplannen. Het betreft wijzigingen die naar aanleiding van de ingebrachte zienswijzen zijn aangebracht en bij het bestemmingsplan Aijen enkele ambtshalve wijzigingen. De wijzigingen betreffen zowel de voorschriften, de toelichting als de verbeelding.

Voor een overzicht van de wijzigingen ten opzichte van de ontwerpbestemmingsplannen wordt verwezen naar de vaststellingsbesluiten, inclusief de bijlagen die onderdeel uitmaken van deze besluiten en de gewijzigd vastgestelde bestemmingsplannen.

U kunt de stukken elke werkdag van 8:30 uur tot 12:30 uur inzien in het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 te Nieuw Bergen. Na een voorafgaande telefonische afspraak kunt u ook ’s middags en eventueel op maandag van 16:00 uur tot 19:00 uur terecht. Voor het inzien van de stukken dient u zich te melden bij de centrale balie.

De vaststellingsbesluiten worden ter voldoening aan de verplichting uit artikel 3.8 lid 1 sub a Wro ook langs elektronische weg ter beschikking gesteld en kan worden ingezien via www.bergen.nl.

Beroep

Het instellen van beroep tegen de vaststellingsbesluiten is mogelijk gedurende bovengenoemde inzagetermijn voor:

  • Degene die tijdig zienswijzen hebben ingebracht en belanghebbende zijn;

  • Belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze tegen het ontwerpbesluit bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • Iedere belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht in het plan.

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Degene die beroep instelt kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Wordt dit verzoek niet binnen de beroepstermijn gedaan, treedt het door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan in werking direct na afloop van de beroeptermijn. Als een verzoek om voorlopige voorziening binnen de beroepstermijn is ingediend, treedt het vastgestelde bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. De adressering van het verzoek om voorlopige voorziening is gelijk aan die van het beroepschrift. Aan de indiening van zowel het beroepschrift als een voorlopige voorziening zijn griffiekosten verbonden.

Vragen

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon (0485) 34 83 83.

Naar boven