Vaststelling bestemmingsplan ‘Noordkade 215–217’

Burgemeester en wethouders van Waddinxveen maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad bij de besluiten van 15 december 2010 het bestemmingsplan ‘Noordkade 215–217’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het doel van het bestemmingsplan is om een planologische basis te bieden voor de realisatie van twee woningen aan de Noordkade 215–217.

Wijziging

Het bestemmingsplan is op een aantal punten gewijzigd vastgesteld. Deze zijn als volgt:

  • De passages met betrekking tot de spiegeling van de verkeerssituatie zijn geschrapt: in deze passages werd er gesproken over de mogelijke spiegeling van de voorrangssituatie. Echter deze aanpassing is niet inherent aan onderhavige ontwikkeling en is geschrapt om onduidelijkheid te voorkomen.

  • Het bouwvlak is aangepast: het eerder opgenomen bouwvlak voorzag in de mogelijkheid om de achterliggende ondergeschikte bebouwing tot eenzelfde hoogte als de hoofdbebouwing op te trekken. Dit wordt niet wenselijk geacht, het bouwvlak is dan ook aangepast waarmee de bouwhoogte voor de achterliggende bebouwing wordt beperkt.

  • Aanpassing passage maatschappelijke uitvoerbaarheid: in de paragraaf met betrekking tot de maatschappelijke uitvoerbaarheid werd gesteld dat er overleg is geweest tussen initiatiefnemer en omwonenden. Omdat de inhoud en kwaliteit van dit overleg onvoldoende helder bleek is de passage aangepast en wordt er alleen uitgegaan van de contacten vanuit de gemeentelijke zijde.

  • Aanpassing waterhuishoudkundige aard: de plantoelichting is in dit kader aangepast ten aanzien van de gewijzigde beleidsregels van het Hoogheemraadschap Rijnland. Tevens is de verplichting opgenomen om, bij een afwijking van de bouwmogelijkheden, advies in te winnen bij de beheerder van de waterkering.

Inzien

De besluiten tot vaststelling van het bestemmingsplan, het bestemmingsplan (verbeelding, regels, toelichting) en de bijbehorende documenten liggen met ingang van 23 december 2010 gedurende zes weken (tot en met 2 februari 2011) voor een ieder ter inzage bij de publieksbalie (Raadhuisplein 1), op werkdagen geopend tussen 8:30 uur en 12:30 uur en op donderdagavond tussen 17.00 uur en 21.00 uur. Op de gemeentelijke website (www.waddinxveen.nl) kunnen bovengenoemde stukken worden geraadpleegd. Op de nationale website (www.ruimtelijkeplannen.nl) kan het bestemmingsplan digitaal worden geraadpleegd.

Beroep

Gedurende de periode van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld door een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend of door een belanghebbende aan wie niet kan worden verweten dat hij/zij niet tijdig een zienswijze heeft ingediend. Het is voor een ieder mogelijk om rechtstreeks in beroep in te stellen tegen het gewijzigde deel van het bestemmingsplan. Het beroepschrift dient te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Ingevolge artikel 3.8 lid 5, van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan in werking daags na afloop van voormelde beroepstermijn.

Tevens kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien dit gebeurt binnen de beroepstermijn, treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Ook voor het in behandeling nemen van het verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Waddinxveen, 22 december 2010

Naar boven