Vaststelling bestemmingsplan ‘Megen Zuid - 2010’

Burgemeester en wethouders van Oss maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Oss op 4 november 2010 het bestemmingsplan ‘Megen Zuid - 2010’ heeft vastgesteld.

Bij de vaststelling zijn door de gemeenteraad wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp.

Het bestemmingsplan is vastgesteld onder de werking van de Wet ruimtelijke ordening zoals die gold vóór 1 januari 2010. Dat betekent dat het bestemmingsplan nog als analoog bestemmingsplan is vastgesteld, en dat daar een digitale verbeelding in de vorm van pdf-bestanden van beschikbaar is.

Separaat van het bestemmingsplan is het beeldkwaliteitsplan voor het betreffende gebied vastgesteld, als onderdeel van de Welstandsnota gemeente Oss. Tegen dit beeldkwaliteitsplan staat geen bezwaar of beroep meer open. Het plan ligt ter informatie bij de stukken.

Inhoud

In het plangebied aan de Kapelstraat en de Meerstraat in het zuiden van Megen waren voorheen een agrarisch bedrijf en een gemeentewerf gevestigd. Nu wordt er de bouw van circa 72 woningen mogelijk gemaakt. Al eerder is hiervoor bestemmingsplan ‘Megen Kapelstraat/Meerstraat’ in procedure gebracht. De Raad van State heeft toen echter goedkeuring onthouden aan het plandeel ‘woondoeleinden woonhuizen nieuw’. Omwille van de duidelijkheid en de samenhang is voor het gehele gebied opnieuw een bestemmingsplan in procedure gebracht, bestemmingsplan ‘Megen Zuid - 2010’, waarin tegemoet is gekomen aan de uitspraak van de Raad van State.

Inzage

Het besluit tot vaststelling met bijbehorende stukken en het bestemmingsplan liggen met ingang van vrijdag 24 december 2010 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage en zijn raadpleegbaar:

  • op de gemeentelijke website www.oss.nl/bestemmingsplannen;

  • bij de balie Publieksvoorlichting in het gemeentehuis, Raadhuislaan 2 in Oss, geopend van maandag tot met vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur en op donderdag tot 19.00 uur.

Wijzigingen

Bij de vaststelling heeft de gemeenteraad wijzigingen in het bestemmingsplan aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. De wijzigingen hebben betrekking op de toelichting, de regels, de plankaart en de bijlagen van het bestemmingsplan. In het voorstel tot vaststelling en in de Nota van zienswijzen en wijzigingen, die bijlage is van het voorstel en het besluit tot vaststelling, zijn alle wijzigingen aangegeven.

Beroep

Het is mogelijk om gedurende de periode van inzage, dus tot en met donderdag 3 februari 2011, beroep in te stellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht over het ontwerpbestemmingsplan;

  • een belanghebbende die zich niet kan verenigen met de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht in het ontwerpbestemmingsplan.

Het beroepschrift moet worden gericht aan: Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Daags na afloop van de beroepstermijn treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan in werking. Wie tijdig beroep tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan heeft ingesteld, kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State ook verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien dit verzoek binnen de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de werking van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven