Vaststelling bestemmingsplan Begraafplaats ‘De Stuivenberg’

Burgemeester en wethouders van Montfoort maken, ter voldoening aan artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Montfoort op 13 december 2010 heeft besloten het bestemmingsplan Begraafplaats ‘De Stuivenberg’ ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vast te stellen.

Het bestemmingsplan maakt het planologisch mogelijk om een nieuwe begraafplaats aan te leggen op de locatie hoek Blokland – Bovenkerkweg. Het plangebied wordt in het oosten begrenst door de Bovenkerkweg en in het zuiden door Blokland. In het noorden vormt de watergang achter de tuinen aan de Th. Elsenstraat de grens, in het westen vormt een smalle sloot de grens van het plangebied.

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan betreffen:

  • a. Verkleining van het plangebied: de mogelijkheid om een brug te plaatsen en een wandelpad aan te leggen ter hoogte van de Th. Elsenstraat wordt niet in het bestemmingsplan opgenomen;

  • b. Verkleining van de bouwmogelijkheden: het bouwvlak is verkleind en de mogelijkheid voor het bouwen van een aula is vervallen;

  • c. Bestemming ‘Verkeer’ gewijzigd naar bestemming ‘Verkeer-Berm’;

  • d. De hoogte van lichtmasten is bijgesteld naar maximaal vijf meter;

  • e. De ontheffingsmogelijkheid voor bouwwerken geen gebouwen zijnde en zendmasten is vervallen;

  • f. De maximale hoogte van de toegangspoort tot de begraafplaats is aangepast naar vijf meter;

Het raadsbesluit met bijbehorende stukken ligt met ingang van 23 december 2010 gedurende zes weken ter inzage op het stadskantoor van Montfoort, Kasteelplein 5. Tevens kan het bestemmingsplan geraadpleegd worden via de gemeentelijke website: www.montfoortx.nl ࢐ Wonen & lexven ࢐ Bouwen en woxnen ࢐ Bestemmingsplannen en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tot en met woensdag 2 februari 2011 kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Gedurende de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Tegen het vaststellingsbesluit kan beroep worden ingesteld door:

  • a. degene die tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze heeft kenbaar gemaakt;

  • b. een belanghebbende de aantoont die redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijze tijdig kenbaar te maken bij de gemeenteraad.

Tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan kan door een ieder beroep worden ingesteld.

Het bestemmingsplan Begraafplaats ‘De Stuivenberg’ treedt in werking op donderdag 3 februari 2011. Wanneer evenwel binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dit verzoek is beslist.

Montfoort, 22 december 2010

Naar boven