Voorkeursrecht ‘De Leijkens, Rucphen’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Rucphen maken op grond van artikel 7 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend, dat de raad van de gemeente Rucphen op 16 december 2010 op grond van het bepaalde in artikel 2 juncto artikel 4, lid 1, sub a van de Wvg heeft besloten gronden, die zijn gelegen in het gebied ‘De Leijkens’, globaal gelegen ten westen van de St. Martinusstraat en ten noorden van de Gebrande Hoefstraat te Rucphen, aan te wijzen als gronden, waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn.

Met dit raadsbesluit is de aanwijzing, waartoe burgemeester en wethouders ingevolge het bepaalde in artikel 6, lid 1 Wvg op 28 september 2010 hebben besloten, binnen de wettelijke termijn bestendigd.

Het besluit treedt in werking de dag na publicatie in de Staatscourant en heeft een geldigheidsduur van maximaal 3 jaar na de datum van dagtekening van het besluit (16 december 2010). Publicatie in de Staatscourant vindt plaats op 22 december 2010.

Beroep

Tegen het besluit van de raad staat ingevolge de Algemene wet bestuursrecht beroep open gedurende zes weken na de dag van publicatie van de aanwijzing in de Staatscourant. Een gemotiveerd beroepschrift dient te worden gericht aan de sector bestuursrecht van de Rechtbank Breda. Postbus 90006, 4800 PA te Breda Degene die beroep heeft ingediend kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Breda.

Ter inzage

Het besluit tot aanwijzing met de bijbehorende kadastrale kaart en overige stukken ligt kosteloos ter inzage vanaf 23 december 2010 op het gemeentehuis te Rucphen. U kunt zich hiervoor melden bij de receptie. Voor inzage buiten de openingstijden kunt u contact opnemen met de heer Van Hulten van de afdeling Ruimte, telefoon 0165-349707.

Naar boven