Ontwerpbestemmingsplan De Houthaven – Partiële herziening

Het dagelijks bestuur van stadsdeel West maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan De Houthaven – Partiële herziening, vanaf 23 december 2010, gedurende zes weken, voor eenieder ter inzage ligt bij de servicebalie van het stadsdeelkantoor, Bos en Lommerplein 250 te Amsterdam, geopend op werkdagen van 08.30 uur tot 17.00 uur. Tevens is het ontwerpbestemmingsplan in te zien op de website van het stadsdeel: www.west.amsterdam.nl.

Het vigerende bestemmingsplan ‘De Houthaven’ regelt dat alle woningen en andere geluidsgevoelige gebouwen die een hogere geluidbelasting kennen dan de voorkeursgrenswaarde, gebouwd moeten worden met dove gevels. Dat leidt niet in alle gevallen tot de meest optimale woningen. De huidige economische situatie geeft aanleiding om planologische belemmeringen voor de stedelijke ontwikkeling van Amsterdam, die geen strikt noodzakelijk ruimtelijk of milieuhygiënisch doel dienen, op te heffen.

De Crisis- en herstelwet biedt de mogelijkheid om hogere waarden geluidhinder niet alleen vast te stellen bij de vaststelling van het bestemmingsplan zelf, maar ook bij een uitwerkingsplan daarvan. Door de partiële herziening van het bestemmingsplan ontstaat de mogelijkheid om woningen en andere geluidsgevoelige gebouwen zonder dove gevel, maar met vastgestelde hogere grenswaarden te bouwen.

Daarnaast verruimt deze partiële herziening een bestaande algemene ontheffingsregel, door het dagelijks bestuur de bevoegdheid te geven ontheffing te verlenen van de maximale bouwhoogte voor 3 meter in plaats van 1 meter.

Gedurende de termijn van terinzageligging kan eenieder over het ontwerpbestemmingsplan bij de stadsdeelraad schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen.

Schriftelijke zienswijzen kunt u zenden naar Stadsdeel West, t.a.v. het Projectbureau Houthaven, Postbus 57239, 1040 BC Amsterdam. Voor mondelinge zienswijzen kunt u telefonisch een afspraak maken met het secretariaat van het Projectbureau Houthaven (020-2530 460).

Amsterdam, 22 december 2010

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel West,

Secretaris,

F. Claasen.

Voorzitter, M.M.Kuitenbrouwer.

Naar boven