Vaststelling Uitwerkingsplan ‘Baron van Wassenaerpark’ te Bennekom en besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Uitwerkingsplan

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij op 14 december 2010 het uitwerkingsplan ‘deelgebied A op basis van bestemmingsplan voormalig terrein De Hoven - Bennekom’ te Bennekom hebben vastgesteld.

Van donderdag 23 december 2010 tot en met woensdag 2 februari 2011 ligt het uitwerkingsplan met de daarbij behorende stukken ter inzage. Grotendeels bij het Infocentrum Bouwen, Wonen en Milieu in het Raadhuis De Doelen, Raadhuisplein 2 te Ede, maar in de laatste week van 2010 bij het Raadhuisplein, afdeling Publiekszaken, eveneens aan het Raadhuisplein te Ede.

Het plangebied is gelegen in de noord-westhoek van het projectgebied ‘Baron van Wassenaerpark’ dat wordt omsloten door de Edeseweg, de A12, Fred Bantinglaan en in het zuiden de Boerhaavelaan en Robert Kochlaan.

Het uitwerkingsplan maakt de realisatie van 55 (betaalbare) appartementen mogelijk.

Het uitwerkingsplan wordt op basis van het overgangsrecht van de nieuwe Wet ruimtelijke ordening alleen analoog vastgesteld en beschikbaar gesteld. Dat betekent dat het uitwerkingsplan niet via www.ruimtelijkeplannen.nl is te raadplegen. Via de gemeentelijke website (www.ede.nl/bestemmingsplannen) kunt u het uitwerkingsplan wel in pdf-bestand raadplegen. Daarnaast kan het uitwerkingsplan en de daarbij behorende stukken op het gemeentehuis worden geraadpleegd.

Besluit hogere grenswaarden

Tevens hebben burgemeester en wethouders hogere grenswaarden als bedoeld in artikel 110a Wet geluidhinder vastgesteld ten behoeve van het vaststellen van het uitwerkingsplan.

De hogere grenswaarden houden verband met het wegverkeerlawaai van de Edeseweg en de A12. Uit de ruimtelijke onderbouwing en het daarbij betrokken akoestisch onderzoek bleek namelijk dat de voorkeursgrenswaarden voor wegverkeerlawaai uit de Wet geluidhinder werden overschreden.

Dit besluit ligt eveneens van donderdag 23 december 2010 tot en met woensdag 2 februari 2011 met de daarbij behorende stukken ter inzage. Grotendeels bij het Infocentrum Bouwen, Wonen en Milieu in het Raadhuis De Doelen, Raadhuisplein 2 te Ede, maar in de laatste week van 2010 bij het Raadhuisplein, afdeling Publiekszaken, eveneens aan het Raadhuisplein te Ede.

Rechtsbescherming

Indien u het niet eens bent met bovenvermelde besluiten, dan kunt u tijdens de hiervoor genoemde periode schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, wanneer u belanghebbende bent en u:

  • tijdig bij het college van burgemeester en wethouders een zienswijze tegen het ontwerpbesluit en/of het ontwerpuitwerkingsplan kenbaar heeft gemaakt;

  • aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een zienswijze in te dienen tegen het ontwerpbesluit en/of het ontwerpuitwerkingsplan.

Tevens kunt u gedurende deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het door het college van burgemeester en wethouders vastgestelde uitwerkingsplan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. De adressering van het verzoek om voorlopige voorziening is gelijk aan die van het beroepschrift. Het besluit tot vaststelling van de hogere grenswaarde treedt de dag na bekendmaking in werking.

Crisis- en herstelwet

Op deze procedure is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dat betekent dat belanghebbenden in het beroepschrift de beroepsgronden moeten aangegeven. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in een eventueel beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Naar boven