Vooraankondiging toekomstig bestemmingsplan Centrumplan Zuidbroek

Overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) melden burgemeester en wethouders van de gemeente Menterwolde dat zij het bestemmingsplan Centrumplan Zuidbroek voorbereiden. Met dit bestemmingsplan wordt de realisering van het centrumplan planologisch mogelijk maakt. Het plan voorziet onder meer in de bouw van een supermarkt en de bouw van appartementen aan de Spoorstraat en de Pijpstraat.

Mogelijkheid om te reageren

Op grond van genoemd artikel worden er geen stukken betreffende dit plan ter inzage gelegd en wordt er geen gelegenheid geboden om zienswijzen omtrent het plan naar voren te brengen. Ook wordt er geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over het plan.

Vervolg

Na afronding van de voorbereiding van een plan wordt het ontwerpbestemmingsplan op basis van de inspraakverordening ter inzage gelegd in het gemeentehuis. Gedurende de terinzagetermijn wordt de mogelijkheid geboden om een inspraakreactie in te dienen.

Tevens wordt er overleg gevoerd met de besturen van het betrokken waterschap en met die diensten van provincie en Rijk die betrokken zijn bij de zorg voor de ruimtelijke ordening of belast zijn met de behartiging van de belangen welke in het plan in het geding zijn.

Na de inspraak en het bestuurlijk overleg wordt het ontwerpbestemmingsplan opgesteld dat dan ook ter inzage wordt gelegd en via elektronische weg beschikbaar gesteld. Dan bestaat de mogelijkheid om binnen een periode van zes weken zienswijzen in te dienen bij de gemeenteraad tegen het ontwerpplan.

De kennisgeving wordt te zijner tijd in de Tussenklappen, de Staatscourant en via elektronische weg gepubliceerd.

Naar boven